İBB gençlere ''İş Kapısı'' oluyor…

Gençler, ücretsiz eğitimlerle ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye işgücüne dönüşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, işsiz, mesleği olmayan veya meslek değiştirmek isteyen gençleri mesleki ve teknik eğitimle kalifiye işgücüne dönüştürecek üç ayrı protokol için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen toplantısında, İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nün hazırladığı “İş Kapısı” projeleri ele alındı.

İstanbul’da ikamet eden gençlerin ihtiyaç duyulan alanlarda bilgi ve beceri kazanmaları, gelişen yeni teknolojiye uyum sağlamaları, kalifiye işgücü oluşturmaları amacıyla mesleki ve teknik eğitim verilmesine yönelik işbirliği protokolleri meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Kabul edilen ilk protokol kapsamında 19-30 yaş arası, en az ilkokul mezunu gençlere “İstihdam Amaçlı Mesleki ve Teknik Eğitim Verilmesi” amacıyla; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İMESOB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği yapılacak.

İBB’nin Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği (TÜRES) ve Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğiyle gerçekleştireceği ikinci protokol ile 18 yaş üstü, en az ilkokul mezunu, işsiz veya mesleği olmayan ya da meslek değiştirmek isteyen gençlere restoran hizmetleri alanında mesleki eğitim verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) ve Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü (İŞKUR)’nün birlikte başlatacağı son protokol ise, yine 18 yaşının üstünde en az ilkokul mezunu gençleri perakende ve mağazacılık sektörlerinde kalifiye işgücü olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.