İçişleri Bakanı Soylu: 79 Milyon Vatandaşın Her Ferdine Yapılmış Bir Çağrıdır

15 Temmuz’dan ülkenin zayıf düştüğünü hesap edenlerin dört bir taraftan taarruza geçerek, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini bertaraf etmeye çalıştığını dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu girişimi gerçekleştiremeyeceklerini çok kısa bir sürede gördüklerini belirtti.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu seferberlik halini hep beraber sürdürmeliyiz” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Terörle mücadeledeki seferlik, ekonomik kalkınmadaki seferberlik, istihdamla ilgili seferberlik, işsizlikle mücadeledeki seferberlik ve üretim bantlarının artmasına yönelik seferberlik organize sanayi bölgelerinin artmasına yönelik seferberlik her türlü üniversitelerin cıvıl cıvıl olmasını sağlayacak bir seferberlik, demokrasiyi en yüksek noktaya çıkaracak seferberlik…”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cizre'de yaptığı konuşmada, bölgede HDP’nin seçim kazandığına işaret ederek, “Kazandı kimsenin itirazı oldu mu? Olmadı. Burada bir şekilde geldiler, belediyeyi idare etmeye çalıştılar. İşte orada problem olmaya başladı. Ne yaptılar eş başkanlık… Neyin eş başkanlığı? Ben bir tek eş başkan bilirim o da milletin kendisidir. Böyle terör örgütün ortaya koyduğu bir takım yakıştırmalarla milletimizin yarınına ait demokrasi kültürünü başka bir tarafa devşirmeye kimsenin hakkı olmadığını bir kez daha hepinizin huzurunda ifade etmek istiyorum. Bakın paralar dağa gitmiyor, burada asfalt oluyor, çocuk parkı oluyor, kültür merkezi ve altyapı yatırımları yapılacak. Göreceksiniz ki Cizre hak ettiği noktaya en kısa sürede gelecektir.” ifadesini kullandı.