İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa'da 50 Yaşında

İlim Yayma Cemiyeti'nin Gaziosmanpaşa'daki 50. yılı ile ilgili olarak Şube Başkanı Kerem Akpınar, Gophaber'e şu açıklamalarda bulundu:

 

            ''Bilindiği üzere İlim Yayma Cemiyeti 11 Ekim 1951 tarihinde 68 gönüllü tarafından kurulmuştur.  Kuruluş tarihinden bir hafta sonra 17 Ekim 1951 tarihinde ilk İmama Hatip okulunu açmasına öncülük etmiştir. İlçemizde ise 1967 tarihinden itibaren İlim Yayma Cemiyetinin ilk şubesi olarak faaliyetini sürdürmektedir. Cemiyetimiz Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında Fahri Kığılı öğrenci yurdunda öğrenci barındırmaktadır. Okul ve yurt binasının eski olduğundan dolayı bina yenileme çalışmalarına başlanmış olup uygun şartlar oluştuğu takdirde öğrenci yurdu başka bir yere taşınarak binamız yenilenecektir.  2017-2018 yılı itibariye ülke genelinde 4500 civarında İmam Hatip Okulu bulunmaktadır. Artık devletimizin imkanlarının yeterli olmasında dolayı imam hatip okullarının yapım işi bizzat devlet tarafından yapılmaktadır.

 

                Cemiyet olarak bizde öğrenci yurtları ve diğer eğitim faaliyetlerine ağırlık vermiş bulunmaktayız. Bu faaliyetlerimiz milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetişmesine vesile olmak, Üniversite öğrencilerimize burs imkanı sağlanması, Kurban faaliyetleri vb. gibi faaliyetlerimizin bir kısmıdır. Kıymetli bağışçılarımızın desteği ile bu faaliyetlerimiz artırarak devam edeceğiz. Yaklaşık bir yıl önce Şube merkezimizi Gaziosmanpaşa meydanına yakı, Hükümet konağının karşısına taşımış bulunmaktayız. Burada çeşitli faaliyetlerimizin yanı sıra, her Çarşamba akşam namazından sonra hadis derslerimiz başlamıştır. Bu derslere isteyen herkes katılabilir.''