İlim Yayma Cemiyeti Kurbana Hazır

İlim Yayma Cemiyeti hakkkında bilgi veren Akpınar, "İlim Yayma cemiyeti 1951 yılı Ekim ayından itibaren milli ve manevi değerler ışığında hizmetlerini sürdürmektedir.  Bu anlayışla yurt sathında 170 şube,190 yurt ve 90 eğitim merkezi ile yaklaşık 28.000 öğrenciye barınma ve eğitim imkanı sağlamaktayız.

                İlim yayma Cemiyeti olarak ülkesine ve insanlığın hayrına güzel hizmetlerde bulunacak bireyler yetiştirmek gayesi ile gösterilen azim ve gayretler kıymetli hayırseverlerin maddi ve manevi destekleri ile yürütülmektedir.  İlçemizde ise bu hizmetler 1967 yılından itibaren Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi yanında bulunan öğrenci yurdunda faaliyetimizi yürütmekteyiz. Elli yıldır bu faaliyetimize devam ediyoruz." Şeklinde konuştu.

 

İlim Yayma Cemiyeti'nin kurban çalışmaları hakkında konuşan Başkan Akpınar, "Kurban bayramı arefesinde olmamız nedeniyle kurban faaliyetlerimizden bahsetmek gerekirse; Kurbanlarımız yurtiçinde kesilmektedir. Kurbanlarımız genel merkezimizce oluşturulan komisyon tarafından kurbanlık vasıflarına uygun olup olmadığına titizlikle dikkat edilerek satın alınır. Kesim esnasında cemiyetimize bağışta bulunmuş olan bağışçıların isimleri tek tek okunarak kasaplara vekaletleri verildikten sonra kurbanlar kesilir.

                Kesilen kurbanların etleri hijyenik ortamda dinlenmeye alınır. Uzman kasaplar tarafından etler kemiklerinden ayrılarak paketlenir. Paketler halinde şoklanan etler cemiyetimizin deposuna nakledilir. Cemiyetimize ait depoda muhafaza edilen etlerin İstanbul ve Anadoludaki 190 yurdumuzda barınan öğrencilerimize sunulmak üzere, yıl boyunca ihtiyaca göre yurtlarımıza dağıtımı gerçekleşir.

                Bu yıl büyükbaş hisse bedeli 770,00 olup, kurban bağış yapılacağı gibi hisse sahiplerinin istemesi halinde bayramın ikinci günü ikindi namazından sonra yurdumuzda hisse başına 8 kğ et verilir.  Diğer faaliyetlerimiz daha sonra anlatma fırsatı olursa anlatmaya çalışcağız. Buradan bağışçılarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarınız kabul eylesin." Dedi.