İlim Yayma Cemiyeti'nden Suç Duyurusu

Konu ile ilgili olarak Gophaber'e açıklamada bulunan Şube Başkanı Kerem Akpınar şöyle dedi: "Bilindiği üzere Global TV de 07/09/2020 tarihinde bir tartışma programında Erol Mütercimler isimli şahıs İmam Hatip mezunları hakkında aşağılayıcı ve toplumu kin ve nefrete yöneltecek açıklamalarda bulunmuştur.

İlm Yayma Cemiyeti'nin kurulduğundan itibaren İmam Hatip okullarının açılması ve yapılması için büyük katkıları olmuştur. Halen cemiyet olarak imam hatip okullarına katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Amacımız dinini imanının bilen, vatanına ve milletine sevdalı bir nesil yetiştirmektir. Buradan mezun olanlar bugün Cumhurbaşkanlığı dahil her makamda ülkesi için hizmet etmektedir.  Bu nedenle imam hatipler ile ilgili destek ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Ancak kendini bilmez bir kişinin böyle büyük camiaya hakaret etmesi kabul edilemez. Bizde cemiyet olarak adı geçen kişinin yargı önünde hesap vermesi için Gaziosmanpaşa Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Şimdiden sonra iş yargıya intikal ettiğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti adaletinin kanunlar çerçevesinde suç duyurusunda bulunduğumuz kişiye gereğini yapacağına inancımız tamdır."