İlim Yayma Cemiyeti Ölümünün 58. Yıldönümünde Adnan Menderes’i Andı

Programı İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte organize ettiler. Programa, Akparti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İlçe Müftüsü Osman Şen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, SGK Müdürü Yakup Özad, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar o yaslı günü tekrar yaşadılar.

 

                Programa konuşmacı olarak Şair, araştırmacı-yazar Yavuz Bülent BAKİLER katılarak; Adnan Menderes’le ilgili bildiklerini, okuduklarını ve yaşadıklarını kendi üslubuyla anlattı.

 

Programın açılış konuşmasını ise İlim yayma Cemiyeti Başkanı Kerem AKPINAR Yaptı. Başkan Akpınar konuşmasında Cemiyetin Menderes İktidarı zamanında kurulduğunu, yine ilk İmam hatip okulunun aynı dönemde açıldığını anlattı. Burada yetişen nesil ve duyarlı millet sayesinde daha önce 1960’ta, 1980’de yapılan darbeler gibi 15 Temmuz 2016 yapılmak istenen darbeye fırsat verilmediğini anlattı. Bu vesileyle darbeye karşı olanlara bir defa daha teşekkür etti.

 

                İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda; Kuranı kerim ve Necip Fazıl KISAKÜREK’in Menderese Ağıt şiiri ve Ezan Küçükköy İHL öğrencileri tarafından okundu. Program sonunda İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi ÇAMLI, Yavuz Bülent BAKİLER’e bir plaket takdim etti. Daha sonra şair İlim yayma Cemiyetinin sponsor olduğu kendi kitaplarını katılımcılara imzaladı.