İlim Yayma Cemiyeti Şiir Akşamlarında Buluşturdu.

İlim Yayma Cemiyei Gaziosmanpaşa'da şiir akşamları başlattı...

 

İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa şubesi tarafından düzenlen şairleri anma programının ikincisi düzenlendi. Düzenli olarak ilgili ay içerisinde vefat eden şairler şiirleriyle anılmaktadır. Kasım ayı içerisinde Ümit Yaşar OĞUZCAN, Orhan Veli KANIK, Osman Yüksel SERDENGEÇTİ ve Faruk Nafiz ÇAMLIBEL vefat ettiğinden ilgili şairler anıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan Şube Başkanı Kerem AKPINAR şöyle dedi. “İlim Yayma Cemiyetinin kültür programları çerçevesinde sanata ve sanatçıya değer vermek açısından siyasi ayrım gözetmeden ay içerisinde vefat eden şairleri kısaca hayatının anlatarak şiirlerinden kesitler sunmaya çalışcağız. Amacımız ülkemizin değerlerine sahip çıkmaktır. Ayrı katılımcılar ilgili şairlere ait şiirleri okuyabildiği gibi kendi şiirlerini veya başka şiirlerde okuyabilirler. Amacımız insanları kısa bir sürede olsa stresten uzak tutarak gönle hitap etmek ve duygularını ön plana çıkarmak. İnsanlarımızın manevi olarak motivasyona ihtiyacı vardır. Bizde cemiyet olarak bir nebzede olsa bu boşluğu doldurma gayreti içerisindeyiz. Bu programları siz katılımcıların beklentisi doğrultusunda her ay devam ettirmeyi düşünüyoruz.

                Ayrıca 24 Kasım öğretmenler günü olması nedeniyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım. Öğretmenleri temsilen programın Sunucusu Sevgi Nihan AKINCI’ya bu günün anısına plaket takdim etmek istiyorum. Ayrıca Emekli Öğretmen Dursun Elmas’a plaketini takdim etmek istiyorum. Yine Din eğitimi ve öğretimine katkılarından dolayı İlçe Müftümüz Osman ŞEN’e plaketini takdim etmek istiyorum. Katılımcılara buradan tekrar teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlardı. Daha sonra katılımcılar şiirler okudu. Yaklaşık 2.30-3 saat süren programın sonunda herkes gelecek programda buluşmak üzere mutlu şekilde ayrıldılar. Not: Aralık ayı içerisinde Mehmet Akif ERSOY ve Namık Kemal şiirleriyle anılacaktır.