İlim Yayma Cemiyetinden Kurban Bağış Açıklaması

Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara kurban çalışmaları ile ilgili olarak, İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kerem Akpınar ile görüştü.  Başkan Akpınar,  yaklaşan kurban bayramı öncesi cemiyetin kurbanla ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Kerem Akpınar’ın kurban ile ilgili açıklamasında “1951 yılından itibaren vatanına ve bağlı ve maneviyatlı nesil yetiştirme hususunda faaliyette bulunan cemiyetimizin ülke genelinde 175 şubesi, 171 öğrenci yurdu ve 66 eğitim merkezi ile faaliyetini yürütmektedir. Burada yaklaşık olarak 22.000 öğrenci barınmaktadır.

İlçemizde ise cemiyetimizin şubesi 1967 yılında açılmıştır. Faaliyetimiz orta öğretim düzeyinde öğrenci yurdumuz faaliyet göstermekte iken geçen yıl yenisi yapılmak üzere yurdumuz yıkılmıştır. Yerimiz inşaat aşamasında olup en yakın zamanda faaliyete geçecektir. Şube merkezimiz faaliyetine devam etmektedir. Her yıl olduğu gibi cemiyetimiz bu yılda vekaletle kurban kesmektedir. Kesilen kurbanlar istenildiği takdirde bayramın ikinci günü öğlenden sonra 8 kğ  bağışçıya verilebildiği gibi tamamı yurtlarda kalan öğrencilerin et ihtiyaçlarının karşılamak üzere bağışlanabilir. Genel merkezin aldığı kararlar neticesinde ülkenin son ekonomik durumu da dikkate alınarak tüm şartlar zorlanmış olup kurban fiyatı geçen yıl ile aynı yapılmıştır. “ Şeklinde konuştu.

 

İlim  Yayma Cemiyeti’nin bir kurban hisse bedeli 1.100,00 TL.

Kurban bedelini  ‘İlim Yayma Cemiyeti  Kuveyttürk Gaziosmanpaşa Şubesi’ ne yatırabilitrsiniz.

İban: TR04 0020 5000 0015 6372 8000 02 numarasına yatırılabilirler.

 

Daha ayrıntılı bilgi almak için 0532 522 522 58 73  numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.