İlk Yardım Kursu Sertifika Töreni Yapıldı.

GOP El Ele Derneği ve Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile düzenlediği uygulamalı ilk yardım eğitim kursunun sertifika töreni Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Sertifka törenine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Türk Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Gop El Ele Dernek Başkanı Nezihe Usta, Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, İstanbul Büyükşehir Kızılay Yöneticisi Kadir Yaman, Genç Kızılay İstanbul İl Başkanı Berat Akova, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Nuri Şahin, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nurettin Öztürk, Halk Eğitim Müdürü Metin Özver, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Süheyla TUĞCU ve kursiyerler katıldılar.

 

Programda bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kızılay'ın ülke ve insanlık için çok önemli olduğunu ifade etti. Kaymakam Hatipoğlu, ilk yardım kursu alan kursiyerlerinde önemli bir görev üstelendiğini belirterek, kendilerini tebrik etti.

 

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ise Kızılay'ın 600 şubesiinn bulunduğunu, bu şubeler arasında Gaziosmanpaşa Şubesi'nin başarılı çalışmalarının dikkat çektiğini belirtti. Turunç, bu başarılı çalışmların Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın, İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun ve kurum müdürlerinin payı olduğunun da altını çizdi.

 

GOP El Ele Dernek Başkanı Nezihe Usta ise, Kızılay Gaziosmanpaşa şubesi ile bir çok ortak çalışma yaptıklarını, insanlarımızı bilinçlendirme ve eğitimli birer ilkyardımcı olmaları için bu kursu da birlikte organize ettiklerini söyledi. Başkan Usta, Kızılay ile ortak çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 

Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak ise programda yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, eğitim çalışmaları ile ilgili şöyle konuştu:

"Öncelikle yaptığımız Tüm etkinliklerimize katılarak bizleri onurlandıran Genel Başkan Vekilimiz Sayın İsmail Hakkı TURUNÇ’a Teşekkür ederiz 

Kıymetli katılımcılar, bugün burada ilk yardım eğitimi almış değerli kursiyerlerimiz sadece deprem, afet ve kazalarda değil hayatımızın her alanında bizlere,Ailemize ve Toplumumuza fayda sağlayacaklardır.    İlk yardım eğitimi almış bir birey, her türlü ani hastalık, kaza, yaralanma, afet,zehirlenme, boğulma vb. durumlarda profesyonel yardım desteği gelene kadar tıbbi araç ve gereç kullanmadan sadece elde bulunan imkanlar ile hasta veya yaralıya ilaçsız müdahale edebilecek bilgiye sahiptir.   Bu nedenle başlattığımız bu uygulamalı ilk yardım eğitimine katılım sağlayan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.    Bu vesile ile GOP El Ele Derneği Başkanımız Sayın Nezihe USTA Hanımefendinin öncülüğünde hedefimiz İlçemizde bulunan tüm vatandaşlarımıza uygulamalı ilk yardım eğitimi vermektir.   Eğitim çalışmalarımızda bizlere destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Uzantı'ya Halk Eğitim Müdürümüz Metin Özver'e ve göreve geldiğimiz günden bu güne kadar desteğini her alanda htiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin USTA’ya ve Kaymakamımız Sayın Numan HATİPOĞLU’na teşekkür ederiz."