İmamoğlu: Bütün zamları geri alsınlar

Ekrem İmamoğlu su zammı ile ilgili olarak İBBTV'den yaptığı açıklamada "Kimse ucuz kahramanlık yapmasın. Arkadaşlarım İstanbul'da suyu az kullanan vatandaşı kollayan bir tarife önerdiler. Sudaki fiyat artışına karşı olduğunu iddia eden Ak Parti Grubu’nun elektrik, doğalgaz ve benzindeki zamma karşı da aynı kararlı duruşta olmalarını bekliyoruz." Dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin yapmak istediği zamların Ak Parti grubu tarafından reddedilmesiyle ilgili soruya şöyle cevap verdi:

 

"Zamma karşı olduklarını söylüyorlar. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt ya da doğalgaz zammına mı karşısınız? 

Ak Parti grubunun siyasi üstlerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır. Kendileri de bunu bilirler. Talimat süreci böyle işletildiyse talimat verenlere, İstanbul’u düşünen meclis üyeleri keşke şunu sorsaydı. Ak Parti milletvekilleri çoğunluk. Siz niçin orada milletvekilleri olarak akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız?

 

Milletle alay mı ediyorsunuz? Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum. Ak Parti milletvekillerinize bu millet adına seslenin bütün zamları geri alsınlar.

 

Bizim sorunumuz yok o zaman. Hatta kara geçeriz. Bu bahsettiğim etkin zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın. Dolayısıyla günün sonunda zam konusunda yaptıkları iş, tümüyle ucuz kahramanlıktır. Tarihe geçmiştir. Üzücüdür. Tabii ki tedbirleri almaya, süreci analiz etmeye, bir taraftan zammı reddeden anlayışla ne yapmak istediklerini hukuken de anlamaya çalışacağız. Bu ucuz kahramanlıklarıyla onları baş başa bırakıyorum."