İmamoğlu’ndan Doğu Perinçek’e Kanal İstanbul Sunumu

İmamoğlu, deprem ve mülteci göçüyle birlikte İstanbul için üç büyük tehditten biri olarak tanımladığı projeyle ilgili bilgiler verdi. Kanal İstanbul projesinin Türkiye için önemli bir mesele olduğunu belirten Doğu Perinçek de sunumdaki duyarlılıkları paylaştıklarını söyledi. Perinçek, sürecin İBB ile konuşarak ve tartışarak yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul konusunda belediyenin tespitlerini siyasi parti genel başkanlarıyla paylaşma kapsamında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le görüştü. Video konferans yoluyla yapılan görüşmede İmamoğlu, İBB’nin hazırladığı sunumu aktardı. Kanal İstanbul’un çevreye zararı, yaratacağı nüfus yoğunluğu, doğal afetlere etkisi, kaynak israfı yönleriyle değerlendiren İmamoğlu projeyi, deprem ve mülteci göçüyle birlikte İstanbul için üç büyük tehditten biri olarak tanımladı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, Kanal İstanbul’un Türkiye için önemli bir mesele olduğunu ifade etti. Kanal İstanbul konusunda İBB’nin hassasiyetlerine ve uyarılarına katıldığını vurgulayan Perinçek, yürüyen sürecin İBB ile konuşulması ve tartışılması gerektiğini belirtti. Perinçek, İBB Başkanı İmamoğlu’na sunumu için teşekkür etti.