İremnur Anaokulu’ dan zeka ve akıl oyunları atölyeleri

İremnur Anaokulu’ dan Eğitime Yeni Bir Soluk

İremnur tarafından düzenlenen zeka ve akıl oyunları atölyeleri, eğitim yılı boyunca her hafta sonu, İremnur Anaokulunun yeni binasında çocukları bekliyor.

Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek zeka ve akıl oyunlarıyla 3 – 15 yaş arası  çocuklarda; uzaysal algılama, mantık yürütme, konsantrasyon, eşleştirme, hafızada tutma, hızlı düşünme, savunma, simetri, sistemli ve doğaçlama gelişen sorunlara karşı çözüm üretme, taktik geliştirme, kısa ve uzun vadeli strateji üretme, tahmin, dikkat toplama, şekil tanıma, soyut düşünce, hayal gücü, karar verme gibi yeteneklerin artırılması hedefleniyor.

 “Oynamasını bilmeyen bir çocuk, düşünmesini hiçbir zaman öğrenemeyecek olan küçük bir ihtiyardır.” demiş ünlü pedagog Jean Chateau.  Zeka ve akıl oyunları çalışmalarının çocukların zeka seviyelerinde artışa sebep olduğuna dair araştırmalar da bulunuyor.

Bunlardan en çok dikkat çekeni; Berkeley Üniversitesinde Dr. Silvia Bunge tarafından yapılan çalışma olsa gerek. Araştırmaya göre; 8 hafta süresince, haftada iki kez 1 saat 15 dakika zeka oyunları ile çalışma yapılan çocuklarda en az 13 IQ puanı artışı gözlenmiş. Bu neredeyse normal zeka seviyesindeki bir çocuğun parlak zeka, parlak zeka seviyesindeki bir çocuğun ise üstün zeka seviyesine çıkabilmesi anlamına geliyormuş… Siz iyisi mi haftaiçi Bayrak Plaza’ya yani İremnur Anaokuluna bir uğrayın, bizden söylemesi.