İslam Güçlü'den Anayasa Değişikliği ile ilgili açıklama

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İslam Güçlü, ülke gündemine yer alan Anayasa Değişikliği ile ilgili şu  açıklamalarda bulundu:

"Siyasetten anlamıyor veya hoşlanmıyor olabilirsiniz. Gündemle ilgili yazıları okumak sıkıcı geliyor olabilir.Hiçbir görüşünüz veya en ufak bir hukuki bilginiz olmayabilir. Devlet memuru olduğunuz için çok istediğiniz halde gelecek kaygısıyla görüşünüzü açıkça  paylaşamıyor olabilirsiniz. ya da gelecekle ilgili ekonomik kaygı taşımıyor da olabilirsiniz. Ülkenin genel olarak kötü gidişinden haberiniz olduğu halde bu sizi o kadar da etkilemiyor olabilir. Çünkü siz ailenizle, çocuğunuzla veya havuzlu sitedeki özel güvenlikli süper luxs evinizle, aldığınız yeni arabanızla, düzenli spor yapma alışkanlığınız, kurduğunuz sofralar, okuduğunuz kitaplar, çıktığınız tatiller, gezdiğiniz ülkeler, bağladığınız işler veya kazandığınız paralarla kendi kişisel mutlu alanınızı yaratmış olabilirsiniz.

         En kötü ihtimalle yurt dışına çıkma planları yapıyor olabilirsiniz. Bu ülkede yaşamaktan daha iyisini hak ettiğinizi düşünmüş tüm milli değerlerinizi de kaybetmiş olabilirsiniz. En nihayetinde "BEN Mİ KURTARACAĞIM BU ÜLKEYİ YA" diyerek hiçbir şeyi umursamıyor bile olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun bakış açınız birine veya birkaçına hatta hepsine giriyor olsa bile bu Anayasa Değişikliği çalışmalarına duyarsız ve sessiz kalma gibi bir hakkınız yok. Görüşmeleri takip etmemek, değişiklik teklifini incelememek "AMAN NASIL OLSA MECLİSTEN GEÇER, GİDER SANDIĞA OYUMU KULLANIRIM" demek gibi bir lüksünüz de yok. Çünkü bu artık bir siyasi parti mücadelesi değildir.

     Bu mucadele  "CUMHURİYETIN TEMEL İLKELERINI VAR GÜÇLE KORUMAK veya ŞAPKADAN ÇIKACAK YENİ REJİME BOYUN EĞME MUCADELESIDIR. Teklif edilen değişikliğin kabul edilmesi halinde "BAŞKAN" sıfatını kazanacak şahsın koca bir ülkenin kaderini tek başına tayin edebilecek ve yasama ile yargının eli kolu bağlanacaktır.

      Yargının yürütmeyi denetlemesini ve her zaman bağımsız olmasını sağlayan "ERKLER AYRILIĞI" ilkesi tarihe gömülerek, bugün baş kaldırdığımız, eleştirdiğimiz ve düzeltmeye çalıştığımız tüm yanlışlar yasal zemine kavuşmuş olacaktır. Söz konusu yetkiler sadece bugün kı Cumhurbaşkanı değil hiçbir dönem ve hiçbir koşulda hiç kimse tarafından tek başına ele geçirilmemesi gereken yetkilerdir. Bu meseleyi aşmayı toplum olarak başaramazsak Cumhuriyetin yıkılmasına ve ardından monarşik bir düzenin kurulmasına tanıklık edeceğiz demektir.

    Bugün mecliste silahlar gölgesinde Anayasa Değişikliği çalışması yapılıyor. BÜGÜN SİZ KULAKLARINIZI KAPATIP KENDİ MUTLU KİŞİSEL ALANINIZA ÇEKİLİP BU MUCADELEYE DESTEK VERMESSENİZ YARIN O GÖLGE SİZİN KİŞİSEL ALANINIZA ULAŞTİGİNDA BAŞVURACAGINIZ ve SIĞINACAĞINIZ HİÇ KİMSEYİ BULAMAYACAKSINIZ. Kaldı ki birileri gibi geriye dönüp çocuklarımıza, torunlarımıza mecliste sizin geleceğinizi karartacak yasalar onaylanırken sessiz kaldık "ALLAH da SİZLER'DE bizi Affedin deme şansımız da olmayacak."