İslami İlimler Olimpiyatları Ödül Töreni Yapıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışmaya 23 bin 200 öğrenci katıldı, 210 öğrenci ödül almaya hak kazandı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve çok sayıda davetli katıldılar.  

Törende konuşan Kurtulmuş, " Siz, İmam Hatipli kardeşlerimizin bu olimpiyat ödül töreninde bir araya gelmeniz, aslında Türkiye’deki son 150 yıllık mücadelenin sonuçlarını gösteren, kimin kazandığını gösteren önemli bir toplantıdır. Önemli bir şölendir” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bugün, burada İmam Hatip Okulları arasında yapılan bir yarışmanın nihayetinde birlikteyiz. Hani kadim kültürümüzün, inancımızın bize bir emri var, hayırla yarışmak. Bugün hayırda yarışanların neticesini ödüllendireceğiz. Ben bu yarışmaya iştirak eden tüm hayır, hak insanların, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Daha sonra bu yarışmada dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan bütün yavrularımızı tebrik ediyorum. Allah bahtlarını ve yollarını açık etsin” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İmam Hatiplerin kuruluşundan bu güne dek bu alanda emeği geçen hizmet eden, destek olan  bütün büyüklerimiz burada saygıyla yad ediyorum. Bir İslami İlimler Olimpiyatı vesilesi ile, sizlerin mezuniyetini burada taçlandırmak maksadıyla bu salonda bulunuyoruz. Kuşkusuz 28 Şubat denilince ilk akla gelen İmam Hatiplerin yaşamış olduğu süreçlerdir. 28 Şubat kalıntılarının en önemli parametreleri sizlersiniz. Bu vesile ile başta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bunun anısına bir İslami İlimler çalışması yaptık ve bunun sonunda da ödül törenini burada sizlerle gerçekleştirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Yarışmada, birinciliği Başakşehir TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehdi Kammaz, ikinciliği Ümraniye Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sedanur İliş, üçüncülüğü ise Küçükçekmece TOKİ Şehit Çağlar Canbaz İmam Hatip Ortaokulu'ndan Muhammed Yakup Avcı aldı.

Dereceye giren öğrencilerden birinciye 2 kişilik Umre, 5.000 TL ve altın, ikinciye Akıllı telefon, 3.000 TL ve altın, üçüncüye Akıllı telefon 2.000 TL ve yarım altın, dördüncüye Akıllı telefon, 1.000 TL ve çeyrek altın, beşinciye  Akıllı telefon, 500 TL ve çeyrek altınla ö ödül olarak verildi.

Yarışmada 6. ve 20. arasındaki öğrencilere tablet bilgisayar, Arapça dalında tüm soruları doğru cevaplayan 34 öğrenciye bisiklet, Din Kültürü dalında tüm soruları doğru cevaplayan 140 öğrenciye bisiklet, Temel Dini Bilgiler dalında tüm soruları doğru cevaplayan 9 öğrenciye bisiklet, final sınavına katılan her öğrenciye Kur'an-ı Kerim, dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.