İsmail Korkmaz: Üçüncü dönem için yeniden adayım

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahalle Muhtarı İsmail Korkmaz'ı editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Muhtar İsmail Korkmaz, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı. Yıldıztabya Mahallesi'nin durumunu anlatan Korkmaz, editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

62 yıldır Yıldıztabya'dayım.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi'nde 1955 yılında doğdum. Ve o gün bugündür 62 yıldır mahallemdeyim. Yıldıztabyayı ve insalarımı iyi tanıyorum. Burada bütün aileleri tanırım. İki seçimdir bana güvenerek muhtar seçtiler. Bende onların güvenine layı olmaya çalıştım. Şimdi önümüzdeki üçüncü dönem için Yıldıztabya mahalle sakinlerimin teveccühü ile yeniden adayım.

 

35 bin nüfusumuz var.

Mahallemizde 35 bin civarında nüfus ve 18 bin civarında seçmen var. mahallemizden yaklaşık 2 bin seçmen daha önce anadolunun çeşitli yerlerinde oy kullanmak için kayıtlarını taşıdılar.

 

2014 muhtarlık seçimlerinde 8 aday yarıştık. 4.500 oy alarak yeniden seçildim. Mahalle halkıma teşekkür ediyorum.

 

Kurumlarla diyalog halinde mahallemize hizmet alamaya çalışıyoruz. Bazı sıkıntılarımız elbette var. Biz bu sıkıntıları gidermek için kurumlarla vatandaş arasında köprü olarak çözüm arıyoruz. Hizmeti kendimiz için değil, Gaziosmnapaşa'da Yıldıztabya'da yaşayan insanlarımız için istiyoruz.

 

Mahallede yapılan bazı hizmetler şöyle oldu:

Elektrik lambalarımız yanıyor. Bazen mahallede kablo patlamaları nedeniyel uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor. İSKİ ile sıkıntı olmuyor. Sorun olursa gelip hallediyorlar. Kaldırımlar, yollar iyi durumda. Sokaklarda çukurlar yok. Yaylabaşı'nda bir tane parkımız var. Derede de çamlık alanımız bulunuyor.

 

Vatandaşlarımız kentsel dönümü bekliyor.

Mahallemizde kentsel dönüşüm süreci dolayısı ile bu dönem fazla bir şey yapılamadı. 

Bilgi evimiz kapandı.

Yıldıztabya Ceddesi'nde otopark olmadığında, işyeri önlerine yanlış parklanmalardan dolayı trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Kaldırım işgalleri yürürken vatandaşları rahatsız ediyor.

ASM bir tane var, ikicisi yapılmalı.

 

En büyük sorun kentsel dönüşüm

Mahallemizde en büyük sorun kentsel dönüşüm.

1. etap futbol sahası ve kurban kesim alanının bulunduğu yer. Burası 65 dönümlük bir alan. İnşaatların Mart ayında başlayacağı ifade ediliyor.

2 etap mezarlık karşısında Karanfik Sokak'tan başlıyor.

Yıldıztabya'da kentsel dönüşüm bitirildiği takdire bir çok sorun ortadan kalkacak.

Yalnız Gaziosmanpaşa'da 24 futbol kulbünün hizmet aldığı Yıldıztabya Tesisleri yıkılırsa kulüpler, kendine yeni yer aramak durumunda kalabilir.