İsmail Yamak: Milletimiz darbeyi değil demokrasiyi hak ediyor.

Kızılay ekibi  meşale yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, akşamki meşale yürüyüşü ile ilgili olarak; "15 Temmuz ruhunu yaşatmak, birlik beraberlik ruhumuzu diri tutmak için İl Başkanlığımızın düzenlediği Edirnekapı Şehitliği'nden Saraçhane Meydanı'na kadar olan yürüyüşe katılım sağladık. Başta bu anlamlı törene katılan Genel Başkan Vekilimiz Sn. İsmail Hakkı TURUNÇ 'a ve bu etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul İl Başkanımız Sn. Kadem EKŞİ ve Genç Kızılay İl Başkanımız Sn.Berat AKOVA’ya teşekkürlerimizi sunarız." Dedi.

 

Kızılay'dan Hilal Baskılı Mendil

Gaziosmanpaşa Kızılay ekibi 15 Temmuz gündüz sabah saatlerinde ise Başkan İsmail Yamak ile birlikte,  1950'li yıllarda Türk Kızılay kadın merkezinin tasarlamış olduğu  Hilal baskılı mendili 15 Temmuz Şehitleri anısına Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve ilçe protokolüne takdim etti.

 

Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi daha sonra,  Hafıza 15 Temmuz Müzesi’ne ziyarette bulunarak, o anı bir kez daha idrak ettiler.

 

Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi, Gaziosmanpaşa'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ziyaret etmeyi ihmal etmediler.

 

Allah milletimize bir daha hiç bir darbe girişimi yaşatmasın.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir açıklama yapan Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, "Kızılay olarak bugüne kadar hep milletimizin yanında olduk. Savaşta ve barışta her daim milletimize hizmet ettik. Bugün milletimizin iradesi ile seçilenlere karşı yapılan darbe girişi dolayısı ile yine milletimizin yanındayız. Milli Şarimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı yadıktan sonra şu veciz cümleyi kullanmıştır. 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.'  Allah milletimizi bir daha İstiklal Marşı yazdırcak duruma düşürmesi. Allah milletimize bir daha hiç bir darbe girişimi yaşatmasın. Milletmiz darbeleri değil, demokrasiyi hak ediyor.

 

15 Temmuz dolayısı ile anma etkinliklerimizi düzenledik. Bu etkinliklerimizi düzenlerken bizlerden katkı ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'ya teşekkürlerimi sunuyorum." Dedi.