İsmail YAMAK: Bir Çınarımız Gitti

Renkli kişiliği ile tanınan Süleyman Demirel vefat etti. 

1 Kasım 1924, Isparta  İslamköy’de doğan Süleyman Demirel, 91 yaşında 17 Haziran 2015 tarihinde Ankara vefat etti. İnşaat mühendisi ve siyasetçi.  1965-1993 yılları arasında da 7 farklı hükümette toplam 10 yıl 5 ay başbakanlık yaptı. 1993-2000 arasında Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.   

Süleyman Demirel, 31 yaşında genel müdür, 40 yaşında parti genel başkanı, 41 yaşında başbakan oldu. Türkiye'nin çok partili sisteme geçtiği 1946'dan sonraki dönemde, kurduğu 7 hükümetle en çok hükümet kuran siyasetçisidir. 

Süleyman Demirel’in vefatı ile ilgili taziye niteliğinde bir açıklama yapan Demokrat Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İsmail Yamak, “Türkiye Cumhuriyetinin en renkli, en sempatik, en demokratik siyasetçilerinden biri olan duayen liderimiz Süleyman Demirel’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatı Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele ile geçmiştir. Bu süreçte defalarca darbelere maruz kalmış ama her defasında demokrasiye olan inancını kaybetmeyerek geri gelmiş, Türkiye’de demokrasinin daha iyi yerleşmesi adına önemli mücadelesini de sürdürmüştür. Darbelere maruz kalan Demirel kendi kaybetmemiş; darbeleri yapanlar Türkiye’ye siyasi ve ekonomik olarak önemli kayıplar yaşatmıştır. 

Bugünün siyasetçisi, bürokratı veya memuru, zamanında Demirel’in yaptırdığı okullarda okuyarak bugünlere gelmiştir. Demirel’in kurdurduğu fabrikalarda binlerce insan iş bularak çalışmış, çocuklarına yuva kurmuş, emekli olmuştur. Türkiye'deki bir çok barajın altında onun imzası vardır.

Onun değerini bugün bir kez daha anlıyoruz. Demokrat misyonun duayen ismi, Genel Başkanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’i rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve camiamızın başı sağ olsun. Huzur içinde yatsın, mekanı Cennet olsun inşallah.” Şeklinde konuştu.