İstanbul 3.İslami İlimler Olimpiyatları Final Sınavı Yapıldı

İstanbul İslami İlimler Olimpiyatları'nın final sınavı, Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu Ortaokulu ve Üsküdar İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Final sınavına toplamda 2 bin 500 öğrenci girdi. İstanbul genelinden sekizinci sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavda Kur´an-ı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Hz. Muhammed´in Hayatı derslerini içeren 80 soru soruldu.

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Her okuldan birinci basamak sınavında ilk 10’a giren öğrenciler final sınavına katılmaya hak kazandı. 100 dakika süren final sınavının sonunda 1’inciye 5 bin TL, 3 kişilik umre ziyareti, okuduğu okula 5 bin TL ve danışman öğretmenine de 1.000 TL verilecek. 2’nciye 4 bin TL, okuluna 4 bin ve danışman öğretmenine yine 1.000 TL verilecek. 5’inci öğrenciye kadar para ödülü sağlanacak. Bunun yanı sıra 6’ncı ve 20’nci arasındaki öğrencilere ise 15 adet tablet hediye edilecek. En fazla sorusu yayınlanan 3 okul ise 1.000 TL teşekkür ödülü alacak.

 

İSLAMİ BİLGİ BİRİKİMİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyat Protokolü imzalanmıştı. İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyat sınavıyla, öğrencilerin meslek derslerine olan ilginin artırılması, İslami ilimler hakkında gençlerin kültür seviyesinin yükseltilmesi, imam hatip ortaokullarında okuyan öğrencilerin toplumda İslami konularda belirgin bir bilgi birikimine sahip olması amaçlanıyor.