İstanbul Aydın Üniversitesi öğrenci yaşam klavuzu

Uzun bir üniversite hazırlık sürecinden geçtikten sonra tercihler yapıldı ve sonuçlar belli oldu. Son yıllarda oldukça rağbet gören okullar arasında katılan İstanbul Aydın Üniversitesi de kapılarını yeni öğrencilerine açtı... Bir vakıf üniversitesi olmasına rağmen İstanbul içinden olduğu gibi İstanbul dışından da pek çok öğrenci tarafından tercih edilen okul, çeşitli bölümleri ve büyük kampüsü ile öğrencilerin gözde okulları arasında yer alıyor. 

 

İstanbul Aydın Üniversitesi nerede?

Aydın Üniversitesi, İstanbul Küçükçekmece, Beşyol mahallesinde bulunuyor. Okul, metrobüs hattının üstünde olup ulaşımı oldukça kolay olması sebebiyle de tercih edilen okullar arasında yerini alıyor.


 

İstanbul Aydın Üniversitesi yakını kiralık daire fiyatları

İstanbul dışından gelen öğrenciler için okulun çevresinde bulunan Beşyol, Sefaköy, Florya gibi semtlerde çeşitli fiyatlarda kiralık evler mevcut. Örneğin Zingat.com Bölge Raporu’nda Aydın Üniversitesi yakını kiralık daire seçenekleri için göz attığımızda Halkalı kiralık daire fiyatlarının 1.362 TL’den başladığını görüyoruz. Yine www.zingat.com Bölge Raporu’na göre Küçükçekmece merkezde kiralık daire fiyatlarının ortalaması 1.723 TL civarında. Ancak bu fiyatların 100 metrekarelik evler için geçerli olduğunu unutmayın. Daha küçük hatta stüdyo daire seçeneklerinde fiyatlar değişiyor.

 

Sefaköy - Yenibosna - Bakırköy hattını değerlendirin

Aydın Üniversitesi konumu ve kampüsünün büyüklüğü itibarı ile çok büyük bir alana yayılan bir okul. Aynı zamanda metrobüs hattının üstünde olması sebebiyle öğrencilere kalacak ev bulmak konusunda geniş bir alan ve buna bağlı pek çok farklı seçenek sunuyor. Ulaşımı her yerden çok kolay olan bu okula Sefaköy, Yenibosna, Bakırköy civarından gidip gelmek kolay olacaktır. Öğrencilerin beklentilerine göre farklılık gösteren metrekareler ve fiyatlar ilçe bazında da farklılık gösteriyor. Bakırköy kiralık daire fiyatları 1.794 TL’den başlayıp 2.290 TL’ye kadar uzanıyor. Yenibosna kiralık daire fiyatları Bakırköy’e göre daha uygun.Burada kiralar minimum 1.175 TL’den başlıyor. “Nasıl olsa Metrobüsle gidip geleceğim, mesafe hiç önemli değil” derseniz, Beylikdüzü kiralık daire seçeneklerini de gözden geçirmelisiniz. Çeşitli beklenti ve bütçeye hitap eden geniş kiralık daire seçenekleri ile dolu olan Zingat.com size kiralık daire bulma konusunda büyük katkı sağlayabilir.

 

Fırsatlar şehri İstanbul

Pek çok öğrencinin rüyası olan İstanbul'da yaşam okul serüveni ile öğrencilere bu hayali gerçek kılıyor. İstanbul, kültür-sanat etkinlikleri, eğlence mekanları ve her kesimden insana hitap eden renkli dokusuyla bir üniversite öğrencisinin aradığı her şeyi bulabileceği bir şehir. Aynı zamanda okulun toplu ulaşıma çok yakın olması öğrencilerin kolayca seyahat etmeleri ve şehrin tadını çıkarmaları için büyük bir fırsat. Hem okuyup hem eğlenip üstüne bir de çalışma fırsatı bile bulabilecekleri rüya şehir İstanbul, yeni misafirlerini bekliyor. Üniversite için gelip mezun olunca burada iş bulup, buraya yerleşen pek çok kişi ya İstanbul'u çok seviyor ya da şehrin imkanlarını bırakıp dönmek istemiyor.  

Her bütçeye hitap edebilen İstanbul'da okurken gezecek, görecek ve çok eğleneceksiniz...