İstanbul'da toplam 7.732 Hemşehri Derneği bulunuyor.

İstanbul'da toplam 7.732 Hemşehri Derneği bulunmaktadır.

İstanbul'da toplam 7.732 Hemşehri Derneği bulunmaktadır. Bunlar STK Türlerine göre incelendiğinde; 7.555 Dernek, 164 Federasyon ve 13 Konfederasyon bulunduğu görüldü.

 

Hemşehri Dernekleri yerleşim yerlerinde 4.883 ile köy ve mahalle olarak ön plana çıktı.

İstanbul'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Yerleşim Yerleri bakımından incelendiğinde; İl dernekleri kategorisinde 1.264, İlçe, Kasaba, Belde dernekleri kategorisinde 1.149, Köy, Mahalle dernekleri kategorisinde 4.883 ve Dış Türkler kategorisinde 436 Hemşehri Derneğinin bulunduğu görüldü.

 

İstanbul'da en fazla derneği bulunan il 718 dernek ile Sivas oldu.

İstanbul'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bağlı oldukları illere göre incelendiğinde; Sivas 718 dernek ile en fazla derneği bulunan il olurken, Tokat ve Diğer(Dış Türkler) 431 dernek ile ikinci sırada yer aldı.

 

İstanbul'da en fazla derneğin bulunduğu ilçe 541 dernek ile Bağcılar oldu.

İstanbul'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bağlı oldukları ilçelere göre incelendiğinde sırasıyla 541 dernek ile Bağcılar, 412 dernek ile Ümraniye ve 381 dernek ile Esenyurt en fazla derneği bulunan ilçeler oldu.

 

Sivaslılar derneğinin en çok bulunduğu ilçe Kağıthane oldu.

Hemşehri Dernekleri bulundukları ilçelere göre bakıldığında, Sivas ilinin yoğun olduğu ilçeler Kağıthane ve Sultangazi, Tokat ilinin yoğun olduğu ilçeler Küçükçekmece ve Avcılar, İstanbul ilinin yoğun olduğu ilçeler Beykoz ve Şile, Kastamonu ilinin yoğun olduğu ilçeler Kağıthane ve Esenler, Giresun ilinin yoğun olduğu ilçeler Beyoğlu ve Beykoz, Ordu ilinin yoğun olduğu ilçeler Esenyurt ve Ümraniye, Erzincan ilinin yoğun olduğu ilçeler Kartal ve Şişli, Erzurum ilinin yoğun olduğu ilçeler Pendik ve Sultanbeyli, Malatya ilinin yoğun olduğu ilçeler Esenler ve Bağcılar, Sinop ilinin yoğun olduğu ilçeler Bağcılar ve Esenler olarak görülmektedir.

İstanbul İstatistik Ofisi