İstanbul İslami İlimler Olimpiyatları Sınavı Yapıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, öğrencilerin İslami ilim ve meslek derslerine olan ilgisini artırmak ve daha etkin İslami bilgi birikimini sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’nın bu yılki ilk sınavı yapıldı.

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi protokolü kapsamında gerçekleşen sınava İmam Hatip Okulları yoğun ilgi gösterdi. İstanbul genelinde 300 okulda yapılan sınavlara 40 bin öğrenci katıldı. Sınavda 20 Arapça, 20 Kur’an-ı Kerim, 20 Hz. Muhammed’in Hayatı, 10 Temel Dini Bilgiler ve 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu yer aldı.

 

SINAVA KATILAN ÖĞRENCİLER HEYECANLIYDI

Sınav esnasında öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Organizasyonun İmam Hatip bilincini artırdığını vurgulayan öğrenciler, dini bilgilerin yayılmasının önemine dikkat çekti. Final sınavlarının ardından düzenlenecek ödül töreniyle, 1’inciye 5 bin TL, 3 kişilik umre ziyareti, okuduğu okula 5 bin TL ve danışman öğretmenine de 1.000 TL verilecek. 2’nciye 4 bin TL, okula 4 bin ve danışman öğretmenine yine bin TL verilecek. 5’inci öğrenciye kadar para ödülü sağlanacak. Bunun yanı sıra 15 öğrenciye de tablet verilecek.