İstanbulluların Ada Çilesi

İBB'nin Şehir Hatları Hafta Sonu Yetersiz Kalıyor.

Sıcak yaz aylarının yaşandığı bugünlerde insanlar nefes almak, serinlemek ve denize girmek için İstanbul'a yakın Marmara Denizi'nde bulunan Adalara gitmek istiyor. Fakat bu istek hafta sonları adete çileye dönüyor.

Kabataş'tan Adalara sefer yapan Şehit Hatları vapurları saatte bir kalkıyor, yolcu kapasitesinin üstünde yolcu alamıyor. Hafta sonlarıda yolcu kapasitesi anında doluyor ve gemi kalkış saatinde gemiye binemeyen yüzlerce kişi dışarda beklemeye koyuluyor. Hatta Adaya gitmek için sefer saatinde gemiye binemeyip, iki saat bekleyenler olduğu ifade ediliyor. Bu bekleyişten sıkılan bir çok vatandaş geri dönüyor. Veya İDO'nun pahalı tarifesi ile Adaya gitmek durumunda kalıyor. İDO'da her adaya uğramıyor. 

Vatandaşlar, İBB'nin tatil günlerinde adalara ek sefer koymasını istiyor.

Bundan iki yıl önce ada seferlerinde bizim mahalleden bir çok yerli vatandaşa rastalamak mümkünken, şimdilerde Arap Mahallesi'nden çok sayıda vatandaşa rastlamak mümkün. İstanbul genelinde bir çok noktada olduğu gibi Adalar Vapuru'nda da Arap Baharı yaşanıyor. Yalnız şehir kültürüne pek uyum sağladıkları söylenemez.  Kendi aralarında yaptıkları yüksek sesle konuşmalar ve itirek öne geçme çalışmları insanları rahatsız ediyor.

Adalar'da en güzel koylar işletmelere verilmiş. Vatandaşlar bu koylara girmek için 10-15 veya 20 TL ödemek durumunda kalıyor.

Kınalı Ada'nın etrafını yürüyerek yaklaşık 1 saate dolaşabilirsiniz... Ayrıca Adalar'da bisiklet kiralayıpta dolaşabilirsiniz...