İyi Parti'de Yeniden Yapılanma Kurultayı...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Bu mesajla birlikte İyi Parti kulisleri bir anda hareketlendi.

Kongre delegelerinin kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'i genel başkanlığa aday olarak göstereceği konuşuluyor. Partinin kurucuları ve bir çok delegenin Akşener'i tek aday gösterecekleri belirtiliyor.

 

Koray Aydın bu açıklamalar sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Genel Başkanımız @meral_aksener her ne kadar aday olmayacağına dair bir tweet atmış olsa da biz kendisinin aday olması noktasında @iyiparti ailesi olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. Türkiye'nin ve Türk siyasetinin kendisine ihtiyacı var" şeklinde yazdı.

 

Kurultay kararının İyi Parti'de yeniden yapılanmanın başlangıcı olması bekleniyor. Parti'de uyum sağlayamayan bazı isimlerle yolların ayrılması, Akşener'in daha uyumlu ve güçlü bir yönetimle yola devam etmesi bekleniyor.