İyi Parti Kadınlar Günü'nü Kutladı.

İyi Parti Gaziosmanpaşa Kadın Politikalar Başkanı Zeynep Uluer, ilçe merkezinde basın açıklamasında bulundu. Uluer Kadınlar Günü dolayııs ile şunları ifade etti:

 

İYİLER GELECEK, TÜRKİYE GÜÇLENECEK, KADINLARIN ÇİLESİ DE BİTECEK!

İYİ PARTİ DEMEK; GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ KADINLAR DEMEK!

“Kadın ve erkek her daim eşit olmalı” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının en büyük şansıydı. Kadınlarımız, kendilerini özgürleştiren pek çok hakkı Atatürk sayesinde kazandı. 

 

Atatürk; "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur." diyerek başarı için kadın erkek eşitliğini işaret ediyordu.

 

Bundan tam bir asır önce, kadının adı yok diyenlere inat; “Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyor, kadını hakir görenlere inat, “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” diyerek kadını yüceltiyordu.

 

Ülkemizde kadına ne kadar değer verildiği rakamlara yansımaktadır.

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2021 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği

Raporu’na baktığımızda, Türkiye’nin 156 ülke arasında 133. sırada yer aldığını görüyoruz.

 

Neden bu listenin sonlarındayız biliyor musunuz?

Çünkü eşitlik dendiğinde, insani, siyasi, sosyal eşitlikler değil de aklına sadece ‘cinsel’ eşitlik gelen bir zihniyet var maalesef bugün iktidarda.. Atatürk'ün çağdaş, ilerici ve kadını özgürleştiren fikirlerini iten, kadınların eşitlik talebini reddeden, gerici bir zihniyet var bugün iktidarda… Atatürk’ün göklere taşıdığı kadını aldılar, onu namlunun ucuna yerleştirdiler. Kadına şiddetin de kadın cinayetlerinin de baş sorumlusu Kadına saygı duymayan zihniyetin ta kendisidir.

İYİ Parti’nin düşünce yapısı ise daima kadınlarımızın yanındadır, kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın da karşısındadır. Çünkü biz, genel başkanı kadın olan bir partiyiz. Çünkü biz, toplumun uğradığı tüm başarısızlıkların nedeninin kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdan kaynaklandığını bilen ve kadın emeğine sahip çıkan bir partiyiz.

 

İyi Parti Gaziosmanpaşa Kadın Politikalar Başkanı, olarak belirtmek isterim ki; Kadın emeği değdiği her yeri güzelleştirir. Yönetimde kadın temsili ne kadar fazlaysa her işte güzel sonuçlar alınır. Bizim de tüm başarılarımızda, attığımız her iyi adımda, cesur, iyi ve özverili kadın yol arkadaşlarımızın rolü çok büyüktür. Hepsine buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim.

 

Bu ülke için şehit olan kadınlarımız, şehit anneleri ve eşleri başta olmak üzere Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener nezdinde, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de yürekten kutlarım.

 

İyiler gelecek, Türkiye güçlenecek, kadınların çilesi de bitecek. Çünkü, İYİ Parti demek, güçlü Türkiye, güçlü kadınlar, güçlü yarınlar demek!

 

İyi Partililer daha sonra meydan sokak çalışması yaptı.

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, yöneticiler ve teşkilat mensupları daha sonra ilçe sokaklarında Kadınlar Günü'nü kutladılar.