İyi Parti Meclis Üyeleri Yuvaya Döndü.

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nde İyi Parti ile birlikte grup sayısı dört oldu.

 

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Ak Parti ve CHP'li meclis üyelerinden oluştu. Daha sonra MHP meclis üyeleri ayrılarak grup kurudlar. Son olarakta İyi Partili meclis üyeleri ayrılarak grup kurdular.

 

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur meclis üyelerinin partiye katılımı ile ilgili yaptığı açıklamada, "İYİ Parti Gaziosmanpaşa ilçesi kurucularından ve millet ittifakından dolayı CHP listesinden meclis üyeliğine seçilen, Sayın Adnan ÇINAR ve Sayın Murat YAZAN bugün itibariyle İYİ partiye katıldılar. 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde CHP ile yapmış olduğumuz Millet İttifakı ve iş birliği neticesinde, gerek ilçe meclislerinde, gerek büyükşehir belediye meclisinde ve gerekse büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde elde edilen başarıda büyük pay sahibi olduk. İl başkanlığımızdan gelen talimat üzerine iki arkadaşımız İyi Parti'ye geri döndüler. Fakat Millet İttifakı devam ediyor. Arkadaşlarımız meclis çalışmalarında yine CHP'li arkadaşlarla ittifak halinde, Gaziosmanpaşa'nın yararına çalışmalara devam edecektir. İki kişi olmalarına rağmen Gaziosmanpaşa için, ilçe teşkilatımız ile birlikte yararlı projeler üreteceklerdir" dedi.

İyi Parti Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyeler Murat Yazan ve Adnan Çınar, yaptıkları ortak açıklamada, "Bildiğiniz üzere İYİ Parti ve CHP 31 Mart yerel seçimleri öncesi Millet İttifakı'nı oluşturdular. İstanbul özelinde bazı ilçelerde ortak adaylarla seçime girildi, bazılarında partiler kendi adaylarını çıkardılar. Yaşadığımız ilçe olan Gaziosmanpaşa'da CHP adayı Sayın Erkan Kaya tek aday gösterildi. Bu süreçte İYİ Parti tarafından desteklenmiş ve bizimde dahil olduğumuz Belediye Meclisi Adayları ittifak kuralları gereğince İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye katıldık. O günden beri CHP Belediye Meclisi adaylarıyla gayet uyumlu şekilde çalıştık. Belediye Meclisi'nde de ilçemiz ve şehrimiz için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.

 

Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığının kurulmasından beri kurucu üye olarak faaliyet gösterdik. Partimizde çeşitli kademelerde görev alarak üstümüze düşenleri yerine getirmeye çalıştık. Yeni kurulan bir parti olarak 2 yıl içinde 4 seçim geçirdik. Seçimlerden başarıyla çıktığımıza inanıyoruz. İl Başkanımız Sayın Buğra KAVUNCU biz Belediye Meclisi Üyeleri'ne İYİ Parti'ye dönülmesi talimatını verdi ve doğal olarak bu talimatın gereğini yerine getirerek partimize, yuvamıza geri döndük. Bundan sonra Millet İttifakı'nın İYİ Partili üyeleri olarak Belediye Meclisi çalışmalarını CHP ile uyumlu olarak sürdüreceğiz.

Bu durum bir ayrılık değil, ittifakın paydaşları olan iki partinin bayrağını belediyelerde göstermesi demektir. Zayıflamadık, aksine güçlendik.

 

Atatürk ilkeleri ve kurucu değerler konusunda zaten CHP ile ayrıldığımız tek nokta yok. İYİ Parti de CHP'de yalan ve talan düzeninin sona ermesi için omuz omuza verdiler. Atatürk'ün kurduğu CHP'de kısa süreliğine de olsa bulunmaktan gurur duyduk. Ömür boyu sürecek dostluklar edindik. Ülkemiz için çalışmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz." Şeklinde konuştular.