Japon kadınların güzellik sırrı

Nobel Teknoloji Ödüllü mikro moleküllü hyaluronik asit formülü olan Japon Cilt Terapisi Türkiye’de de uygulanmaya başladı. Formülde; yumurta kabuğu zarındaki plasenta, platin, altın tozu, inci proteini ve köpek balığı karaciğerinden çıkan yağ bileşenleri yer alıyor. Yöntem kuruluk, leke, kırışıklık ve yaşlılık belirtilerini ilk seansta yok ediyor. Cilt mermer gibi pürüzsüz ve nemli hale geliyor.

Yaşlanmayla birlikte kırışmaya başlayan ve canlılığını yitiren cilt, kadınların en önemli sorunu haline geliyor. Özellikle lekeli ve akneli ciltlerde sorun daha belirgin ortaya çıkıyor. Birçok Hollywood aktrisinin tercih ettiği Japon Cilt Terapisi ise güzel cilt hayali kuran kadınların yeni yöntemi oldu.

İNCİ PROTEİNİ...

Medikal Estetik Merkezi Bliss, Japonya'nın Nobel Ödüllü seçkin lifting cilt terapi ayrıcalığını artık Türkiye’de yaşatıyor. Son günlerde kraliyet aileleri ve Hollywood yıldızları arasında oldukça yaygın olan Japon Cilt Terapi uygulaması yumurta kabuğu zarındaki plasenta, inci proteini, seramid, iyonize platin, altın tozu ve squalane (Köpek balığı karaciğerinden çıkan yağ) gibi maddelerden oluşuyor.

SU KAYBINI ÖNLÜYOR

İçeriğindeki küresel patentli hyaluronik asidin sıradan moleküllere göre yüz kat daha küçük olduğunu belirten Özel Bliss Maçka Polikliniği Kurucusu Medikal Estetik Hekimi Dr. Enis Keskin, “Bu sebeple Japon Cilt Terapisi’nin cildin derinliklerine nüfuz ederek cildin su kaybını önlüyor ve gençleşmesinde oldukça etkili oluyor dedi.

Japon cilt terapisinin; 20 ile 65 yaş arasındaki herkese uygulanabildiğini söyleyen Dr. Enis Keskin, yöntemin hassas ciltlerde, erken yaşlanma göstergelerine sahip ciltlerde, lekeli ciltlerde, akne ve sivilceli ciltlerde akut ve kalıcı sonuçlar almak için, leke, renk düzensizliğine karşı bakımlar ile metabolik aktiviteyi hızlandırmak için yapılabildiğini söyledi.

CİLDİNİZİ NEME DOYURUN

Yöntemde diğer cilt bakımlarından farklı olarak buhar ya da siyah nokta sıkma işlemi yapılmıyor. Cilt masajlarından zengin olan bu bakım cilde adeta nem depoluyor.

NASIL UYGULANIYOR?

9 aşamadan oluşan Japon Cilt Terapisi’nin nasıl uygulandığını Dr. Keskin anlatıyor: “İlk önce 3 aşamalı cilt temizliği yapılıyor. Ardından squalane (köpek balığı karaciğer yağı) içeren temizleyici ile cilt temizlenir. Squalane, epidermal bariyeri güçlendiren ve yenileyen değerli bir lipit. Yumuşatıcı etkisi var. Bu etki ile ciltte biriken yağ bazlı kirler ciltten sökülüyor ve detoks etkisi sağlanır. Nazikçe çözülen kir tamamen arındırmak için yeniden temizlik aşamasına geçilir. Bu defa içinde yumurta iç zarı plasentası, inci proteini, seramid olmak üzere daha çok etken madde bulunan özel temizleyicisi ile cilt temizlenmeye devam edilir. Japon üretimi özel fırçalar ile kelebek dokunuşu denilen bir yöntemle yeniden temizlenir. Bu aşamadan sonra cilde uygun bir maske seçilir ve maske sürecini de yine cilde uygun seçilen serumlardan biri ile yapılan masaj takip eder. Nemlendirici ile sonlandıran bakım da cilt hem derin bir arındırma yaşadığı gibi her aşamada aldığı etkin maddelerle nemlenmiş, tazelenmiş, yorgunluk, lekeler, çizgiler kaybolur.”

NE SIKLIKLA GERÇEKLEŞTİRMELİ?

Nor­mal cilt­ler­de ay­da bir, ak­ne­li ve le­ke­li cilt­ler­de haf­ta­da bir uy­gu­la­nan Ja­pon Cilt Te­ra­pi­si 1 bu­çuk sa­at sü­ren uy­gu­la­ma. Le­ke, ak­ne gi­bi be­lir­gin bir prob­lem var­sa haf­ta­da 1, nor­mal cilt­ler­de cilt sağ­lı­ğı­nın de­vam­lı­lı­ğı­nı ko­ru­ya­bil­mek için ay­da 1 ya­pıl­ma­sı öne­ri­li­yor.

Serda KIVILCIM- BUGÜN GAZETESİ