Jojoba Yağı Neden Tercih Ediliyor

Ülkemizde Adana ve Antalya illerinde yetiştirilmekle birlikte İzmir, Ankara, Aksaray, Denizli, Kayseri gibi illerde de yeni yeni yetiştirilmeye başlamıştır. Jojoba yağı balina yağına benzer özellik göstermesi bakımından diğer bitkisel yağlardan ayrılır. Doymamış yağ asitleri açısından zengin olması sebebiyle günümüzde kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun en önemli nedeni anti bakteriyel ve anti alerjen özelliğe sahip olmasıdır.

 

Cilt Bakımında Jojoba Yağının Önemi

Anti alerjen ve anti bakteriyel özelliğe sahip olan jojoba yağı cilt temizliğinde kullanılabilmektedir. Kullanımı sonrası cildi nemledirir ve besler. Anti alerjen olması özelliğiyle ciltteki sivilce ve akneleri giderir, iltihap sorununu çözer. Jojoba yağı ciltteki yağ dengesini korur. Bu sayede ciltteki yanma, kuruma ve dökülmelere iyi gelir. Ayrıca yaşlanma sebebiyle oluşan kırışıklıkları gidererek yeni kırışıklıkların oluşmasını da önler. Jojoba yağının ciltteki faydalarından bir diğeri de hamilelik sonrası ya da kilo alıp verme sonucu vücutta oluşan çatlaklıkları önlemesidir. Bunun yanı sıra düzenli olarak jojoba yağıyla masaj yapılan bölgede selülitlerde azalma meydana gelerek yenilerinin oluşumu önlenir. Ayak kokusu ve terlemesi sorunu yaşayan kişiler de bu yağı kullanarak sorunlarına çözüm bulabilir.

 

Jojoba Yağının Saç Bakımı için Kullanıldığında Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Jojoba yağı, yapısında bulunan besleyici ve nemlendirici olma özelliği sayesinde kurumuş saçları nemlendirir, güçsüzleşmiş saçları besler ve saç kırıklarını onarır. Kullanımıyla saç derisinde meydana gelen kepek sorununu ortadan kaldırır. Jojoba yağısayesinde onarılan saçların daha hızlı uzamasıyla birlikte yeni saç oluşumları da gözlenir. Satın almak için tıklayın https://www.thelifecoshop.com/organik-jojoba-yagi-118-ml-589