Kabotaj Bayramı'nda Gaziosmanpaşalı Şehit Denizci Zihni Yamak Anıldı.

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı dolayısı ile Kuruçeşme de İstanbul Boğazı'na çelenk bıraktı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda şehit denizcileri andı.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak yaptığı açıklamada; "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yılı dolayısı ile Kabotaj hakkımız ve denizlerdeki bağımsızlığımız, özgürlüğümüzün ve milli egemenliğimizin temel teminatlarından biri olduğunu birk kez daha vurgulamak isterim.

 

Bu vesile ile Kızılay Şubesi olarak Kuruçeşme’den boğaza çelenk bırakarak, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan Deniz Nakliyat T.A.Ş. de şehit olan başta Babam Zihni YAMAK ve tüm deniz şehitlerimizi, Şehitler Anıtı ve mezarı başlarında, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın Necdet ÖKSÜZ ve Deniz Nakliyat Sendika Şube Başkanı Sayın Fatih ÖZPINAR’ın da katılımıyla dualarla andık." Dedi.

 

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Gaziosmanpaşalı şehit denizci Zihni Yamak anıldı.

Kamu kurumu olan Deniz Nakliyat  T.A.Ş. ait gemi, 1988 yılı aralık ayında Yunanistan Korfu Adası açıklarında yanmaya başladı. Gemide 39 mürettebat bulunuyordu. Yangın dolayısı ile gemide tahliye başladı. Zihni Yamak, 38 gemiciyi filikalara bindirerek denize indirip kurtulmasını sağladı.

Güverte Reisi Zihni Yamak, herkesi gemiden tahliye ettikten sonra, gemide tek başına kaldı. O yangın ve deniz dalgaları arasında filika gemiden uzaklaştıktan sonra 38 kişiyi kurtaran Zihni Yamak'tan bir daha haber alınamadı ve denizde kaybolarak şehit oldu.

 

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, denizde kaybolarak şehit olanların anısına bir anıt ve bulunarak defnedilen şehit denizcilerin mezarları bulunuyor.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak'ın babası olan Zihni Yamak ve tüm deniz şehitleri burada dualarla anıldı.