Kaçak Su Tespiti

Kurumsal firmamızın dalında uzman ve eğitimli personelleri ile evlerinizin, iş yerlerinizin veya konutlarınızın su tesisat sistemlerinden kaynaklı olarak oluşan  kaçak suları tespit etmek adına teknolojik aletler kullanır ve bu teknolojik aletlerin yardımı ile kaçak su tespiti yapmaktayız.

Su kaçakları günümüzde başımıza gelebilecek en büyük sorunların başında gelir. Çünkü su kaçakları sırasında tavandan su damlacıkları komşularımızın üstüne dökülebilmekte ve bunun yanında bizlerden kaynaklı olarak oluşan kaçak sular komşularımızın mutfak, banyo, tuvalet veya oda gibi yerlerini harap hale getirebilmektedir. Bu da bizleri komşularımıza karşı hem mahcup hale düşürür hem de oluşan bu sorunlar yüzünden binanın yapısına büyük zararlar verilir. Peki kaçak su sorunları neden ortaya çıkar ?

Su kaçaklarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörler kullanılan sahte mallar ve kireçli sular olarak belirtilebilir. Su tesisat sistemlerinizi kuran ustaların işlemlerinde sahte malları kullanması veya su tesisat borularının kurulumunu yaparken yanlış işlemler yapması kaçak suların meydana gelmesinde etkilidir. Bunun yanı sıra su kaçaklarının oluşmasında etkili olan bir diğer faktör ise kireçli suların kullanılması ile tesisat borularının kireçlenerek çatlamasıdır. Bu gibi sebeplerden ötürü evlerimizde veya iş yerlerimizde kaçak su sorunları meydana gelir ve bu kaçak suların tespiti yapılmadığı sürece büyük felaketler meydana gelebilmektedir.

Kurumsal firmamızın dalında uzman ve eğitimli su tesisatçıları kaçak su tespiti için önce elektromanyetik su tesisat ve boru bulma cihazını kullanır. Bu teknolojik cihazın kullanılması ile evlerin fayanslarının altından geçmekte olan ve çıplak gözle görülmesi imkansız olunan su tesisat borularının yeri kırma ve parçalama yapılmadan tespit edilir. http://www.protesisat.com.tr firmamız daha sonra akustik ses dinleme cihazı kullanılarak fayansların üstünden sesler dinlenir ve bu seslerin dinlenmesi ile kaçak suların ana kaynağına ulaşılır. Ana kaynağı tespit edilen su kaçağını onarmak için dalında uzman olan personellerimiz bir kaç fayanslık bölgeyi yerinden çıkarır ve bu şekilde su tesisat borularına ulaşarak kaçak suları tamir eder. Yapılan işlemden sonra yerinden çıkarılan fayanslar tekrardan yerine takılır ve onarılır. Bu sayede sizlere maddi ve manevi masraf yapılmadan kaçak su sorunları tamamı il ortadan kaldırılmış olunur.