Kalp Yetmezliği Tedavisinde Seçenekler Toplantısı Yapıldı.

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Toplantılarına Devam Ediyor...

 

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 16 Eylül 2017 Cumartesi günü Kalp Yetmezliği Tedavisinde Seçenekler Toplantısı yapıldı. Sabah kokteyl ile başlayan programda, İstikal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi.

 

Toplantıda ilk konuşmayı Kalp Merkezi Başkanı Mehmet Balkanay yaptı. Balkanay sağlığı dört döneme ayırdığını belirterek şunları ifade etti:

"İnsanlık tarihi itibari ile sağlık dört döneme ayrılabilir. Birincisi Ramsesler, Firavunlar dönemi: Bu dönemde sadece ölüm hastalığı vardı. Hastalığın nedeni bilinmiyordu. Firavunlar hekimlerden ölümsüzlük iksirini istiyorlardı. Yapamayanları öldürüyorlardı.

İkinci dönem: Hekimliğin artık kuralları ve yasaları oluştu. Hekim yeminleri kaleme alındı. Yetersiz ama çığır açan dönem oldu.

Üçüncü dönem: Tanı ve tedavilerin yapılabildiği dönemdir. Kalp hastalıkları birinci sırada yer aldı. Kalp yetmezliği dönemi...

Dördüncü dönem: Gelecek dönem, hayallerimizin dönemi... Kalp yüzünden vefat etmediğimiz dönem...

Bu toplantımızda dördüncü dönem ışık tutumak, geleceği planlamak amaçlı düzenliyoruz."

 

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Baş Hekimi Serap Baş ise yaptığı konuşmada: "Hastanemizde böbrek nakli merkezini 2008 yılında kurudk. 2015 yılında karaciğer nakil merkezimiz hizmete girdi. Bu süreçte başarılı bir şekilde 1962 böbrek nakli, 142 karaciğer nakli gerçekleştirdik. 17.01.2017 tarihinde ise kalp nakli merkezimizi kurudk. Şu ana kadar 3 kalp naklini başarı ile gerçekleştirdik. Toplantımızda kalp rahatsızlığının tedavisini ele alıyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyorum" dedi.

 

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Rüçhan Akar'da yaptığı konuşmada; "30 yıllık derneğiz. 2017-2018 sürekli eğitim dönemini başarılı bir sempozyumla başlattık. Sempozyum ve toplantılarımız ülke genelinde yıl içersinde devam edecek" dedi.

 

YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Demir Budak ise, "Bu toplantıda kalp yetmezliği sorunu enine boyuna konuşulacak. Çıkan sonuçlar hepimizin faydasına olacak. Dünya'da tıp 1950'den sonra hızla gelişti ve devam ediyor. 1960'larda yurt dışında bir toplanıya gittiğimde heyecandan ve dil eksikliğinden ne konuşacağımı bilemiyordum. Bugün bilgili ve donanımlı hekim arkadaşlarımız dünyanın her yerinde toplantılara katılıp, bilgilendirmelerde bulunabiliyorlar." Şeklinde konuştu.

 

Toplantıda devamında çok sayıda kalp doktoru yapılan oturumlarda konuşmacı olarak bilgilendirmelerde bulundu.