Kamerada dev kapışma: Nikon D4S ve Canon 1DX karşı karşıya

Düşük ışıkta çığır açan makineler gelişmiş çekim ve izleme perfor- manslarına sahip.

Ye­ni yıl­da üst dü­zey ka­me­ra seg­men­tin­de en bü­yük sa­vaş Ni­kon D4S ve Ca­non 1DX ara­sın­da ya­şa­na­cak. Tüm ko­şul­lar­da en iyi re­sim ka­li­te­si­ne ula­şan bu iki ci­haz, ISO per­for­mans­la­rın­da çı­ğır açan bir dü­ze­ye ula­şı­yor.

Hareketli görüntülerde etkili Ni­kon'un sı­nı­fın­da li­der olan AF sis­te­mi­ni da­ha da ile­ri gö­tü­ren ye­ni Grup Alan AF mo­du, hız­lı ha­re­ket eden ko­nu­la­rı da­ha iyi çek­me­ye ve ola­ğa­nüs­tü bir has­sa­si­yet ile uzun bir me­sa­fe bo­yun­ca ta­kip et­me­ye ola­nak sağ­lı­yor.

GÖRÜNTÜLER YEDEKLENİYOR

İş akı­şı­na uy­gun ki­şi­sel ter­cih­le­re gö­re renk den­ge­si­ni ve par­lak­lı­ğı de­ğiş­ti­ri­le­bi­len Ni­kon, yan­sıt­ma ön­le­yi­ci 8 cm (3,2 inç) ge­niş­li­ğin­de­ki, 921 k nok­ta LCD ek­ran, oto­ma­tik par­lak­lık de­ne­ti­mi­ne de sa­hip. Alan de­rin­li­ği üze­rin­de mak­si­mum kon­trol sağ­la­yan Ca­no­n’­da ise gö­rün­tü­le­rin anın­da ye­dek­len­me­si­ni alan Du­al Card Slot sis­te­mi yer alı­yor.
 
SANİYEDE 12 KARE ÇEKİM YAPIYOR

Ca­non 1DX’­te ise Du­al “DI­GIC 5+” iş­lem­ci­ye sa­hip tam ka­re 18 me­ga­pik­sel sen­sör stan­dar­dı be­lir­ler­ken, sa­ni­ye­de 12 ka­re­ye ka­dar çe­kim ile bu de­ne­yi­mi da­ha da ile­ri ta­şı­yor.



Murat GÜLDEREN- BUGÜN GAZETESİ