Kamuya 50 Bin Memur Alımı Yapılacak

En yoğun görevden atma ve açığa alma işlemleri MEB , Adalet Bakanlığı, EGM, TSK ‘da görüldüğü kamuda, personel açığı oluşmaması için gerekli tüm çalışmalarda yapılıyor. 

BAŞVURULAR BAŞLADI VE BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nda 30 bin civarında personel açığa alındı ve yerine 15 Bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreç başladı. 15 Bin sözleşmeli daha alınması planlanıyor. 

Adalet Bakanlığı’nın hali hazırda personel alımı bulunuyor, yine Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri sözleşmeli personel alımı için başvurular Eylül ayında başlayacak. Adalet Bakanlığı zabıt katibi, mübaşir, şoför vb pozisyonlar için personel alımı yapıyor. Adalet Bakanlığı’na 4 bin kadro daha verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü FETÖ soruşturmaları kapsamında 8 bin memurun işine son verdi, 10 bin polis memuru alımından ayrıca, 10 bin özel harekat polisi alımı daha yapacak.  İlgili alımlarda KPSS şartı aranmayacak ve lise mezunları da özel harekat polisi olmak için KPSS şartı aranmadan başvuruda bulunabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne komiser yardımcısı alımları için başvurular başladı. 18. Dönem POMEM kapsamında 1000 kadın ve 9 bin erkek polis memuru adayı için başvurular alındı. 

Sağlık Bakanlığı ‘da 20 bin civarında personel alımı yapacak. Recep Akdağ, 2016 yılı içerisinde çoğunluğu sözleşmeli personel olmak üzere 20 bin civarında personel alımı yapılacağını açıkladı.

TSK'daki  açığın kapatılması için sözleşmeli subay alımı yapılabileceğini belirtildi. Soruşturmaları kapsamında ordudan atılan pilotların yerine pilot alımı yapılması için gerekli düzenlemeler yapıldı, çeşitli nedenlerle daha önce ordudan ayrılan subayları geri kazanmak için ilgili düzenlemeler başladı.