Kaykay Parkurlarından Dünyaya Barış Mesajları

Ahmed-i Hani Parkı’nda düzenlenen törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu dünya belli bir bölgeden ibaret değil ve bugün yavrularımızın korunması için gerekli tedbirleri dünyanın her yerinde almalıyız” dedi. Başkan Altunay parkurların açılışını yaparken, Suriyeli çocuklarla birlikte beyaz güvercinler uçurarak dünyaya barış mesajları verdi.

Birletmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen, "Dünya Çocuklar Günü" tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanırken Sultangazi Belediyesi, 12 parkta kurduğu skate (kaykay) parkurlarının toplu açılışını gerçekleştirdi. Ahmed-i Hani Parkı’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Çocuk Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Dünya Çocuk Günü’nde çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 1925 yılında 54 ülkenin katılımıyla Cenevre’de düzenlenen konferansta çocukların korunmasına yönelik kararlar alındığına dikkat çeken Başkan Altunay, “Bildirgede alınan kararlar bugün uygulanıyor mu? Suriye’de sivil halkın üzerine yağdırılan bombalarda binlerce sivil halkın yanı sıra çocuklar da savaşın acı trajedisinin ortasında kaldı. Bazı çocuklar hayatlarını kaybederken bazıları psikolojisi bozularak yaşamlarını sürdürdüler” diye konuştu.

Suriyeli çocuklarla birlikte barış güvercinleri uçurarak dünyaya barış mesajları vereceklerini vurgulayan Başkan Altunay, “Bu dünya belli bir bölgeden ibaret değil ve bugün çocukların korunması için gerekli tedbirleri dünyanın her yerinde almalıyız. Suriyeli çocuklarımızla güvercinleri uçurarak dünyaya barış mesajları vereceğiz. Çocuklarımız korunsun, gözetilsin, gelecekleri tehlikeye atılmasın diyeceğiz” dedi.

Kaykay gösterilerinin yer aldığı programda çocuklar da birer teşekkür konuşması yaparak dünya barışının korunmasına dikkat çekti. Çocuklar için özel sürprizlerin bulunduğu etkinlikte Başkan Altunay, çocuklara paten hediye etti. Başkan Altunay program sonunda ise çocuklar birlikte barış güvercinleri ve balonları gökyüzüne uçurarak dünyaya barış mesajları verdi.