Kemerburgaz Kent Orman'a Nasıl Gidilir?

Gophaber'le neredeyiz: Kemerburgaz Kent Orman'dayız...

 

İstanbul'un yanı başı olan Alibey Baraj kenarı alabildiğine yeşil alan ve kent orman için müsait yerler bir hayli fazla...

 

Bu barajın Eyüpsultan tarafında kalan tarafın bir kısmında İBB kent orman çalışması yaptı. Açılışı da geçtiğimiz gün yapıldı.

 

Kemerburgaz Kent Orman'a Nasıl Gidilir?

Kemerburgaz Kent Orman'a gitmek için Hasdal Kavşağı'ndan girip Kemerburgaz, Göktürk istikametine ilerliyorsunuz.  Kemerburgaz tabelaları görseniz bile girmiyorsunuz. İkinci Kemerburgaz giriş tabelası gördüğünüzde yine girmiyorsunuz, yavaşlayıp, az ilerde sağda Kemerburgaz Kent Orman tabelasından girip alt geçitten yolun karşısına geçiyorsunuz. Girişi ana yola 500 metre civarında...

 

Kemerburgaz Kent Orman'a girdiğinizde alabildiğine geniş bir yer sizi bekliyor.  Şu an için araçlar açık otoparkta bırakılıyor ama orman içlerine doğru araç yolları ve yön tabelaları yapılmış.

 

Açılış dolayısı ile olsa gerek ilk günler giriş ücretsiz. Sonraki günler ücretli olabileceği konuşuluyor. Burası Millet Parkı'na dönüştürülüp ücretsiz hizmet vermeli.

 

Kemerburgaz Kent Orman biraz aceleye gelmiş!

Şu an için ücretsiz olarak girilebilir ama para verip girilecek yer gibi durmuyor. Çevre düzenleme zayıf. Sadece bir yol açılmış o kadar. Orman içinde dolaşıyorsun. Bir tarafta baraj göletini izliyorsun o kadar. Oturma bankından bol bir şey yok! Ama birçoğu çamur, toz içinde oturma imkanı yok! Çeşme konmuş ama İSKİ henüz suyu bağlamamış. Çeşmelerden su akmıyor!

 

Seyir terası dahi yok!

 

Yol kenarlarına peyzaj çalışması yapılmamış. Bir tane çiçek yok!  Yol kenarlarını çimen yapmak için, ormanın endemik bitkileri yok edilmiş. 

 

Orman içlerinde bir tane eski, harabe tarihi yapı var. Ne olduğu belli değil. Önünde su deposu gibi bir şey var. İçini defineciler kazmış! Burası önemli bir yer ise restore edip, bir kitabe konulsa iyi olur.

 

Kemerburgaz Kent Orman biraz aceleye gelmiş. İlerleyen günlerde bir düzene girer, peyzaj çalışması olursa ilgi çeken bir yer olabilir. Oksijen alıp, yürüyüş yapmak isterseniz uygun.

 

Gezi - Haber - Analiz: Ali Şükrü KARA