Kıbrıs Gazileri “Milli Mücadele Madalyası” ile Onurlandırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gaziosmanpaşa Sosyal Hizmet Merkezi ile Gaziosmanpaşa Belediyesi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler onuruna “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” teslim töreni düzenledi.

 

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kıbrıs gazileri ve aileleri katıldı. Programda Vali Yardımcısı Özyiğit ile Başkan Usta, 45 sene önce Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 43 Kıbrıs gazisine “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” teslim etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gönderdiği madalyaları teslim alan gaziler duygu dolu anlar yaşadı. Konuklara ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yayınlanan “Darbe’nin Merkez Üssü Akıncı’da Yaşananlar” kitabı takdim edildi.

 

ÖZYİĞİT: “MİLLETİMİZ, KENDİSİNE FEDAKARLIK YAPANIN KADRİNİ BİLEN BİR MİLLETTİR”

Programda gazilere hitap eden Vali Yardımcısı Özyiğit, “Siz en büyük dünyevi değerinizden vazgeçmeyi göze almış, hayatınızı bu yolda feda etmeye yola çıkmış, Allah’ın takdiriyle gazilikle ödüllendirilmiş insanlarsınız. Toplumumuz her zaman sizi baş tacı yaptı, yapmaya da devam edecek. Milletimiz, kendisine fedakarlık yapanın kadrini bilen bir millettir. Kendisi de hak, dürüstlük, hakkaniyet ve Allah uğruna her zaman fedakarlık etmeye hazır bir millettir. Sizlere sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

 

USTA: “ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ BİZİM ONUR KAYNAĞIMIZ, GÜÇ KAYNAĞIMIZ”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk milleti olarak bizim onur kaynağımız, güç kaynağımız. Vatanımızı korumak, değerlerimizi korumak, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak adına bu mücadeleleri veriyoruz. Bizlere miras olarak bırakılan bu değerleri gelecek nesillere taşımak zorundayız. Bu değerlere ne kadar çok sahip çıkar, ne kadar çok benliğimizde hissedip, gençlerimize aşılarsak bu millet de o kadar güçlü olur. Her birinizden Allah razı olsun diyor, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyorum” diye konuştu.