Kılıçdaroğlu: AK Parti iktidarı, yoksulluk, işsizlik, pahalılık demektir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları ifade etti:

 

"Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Ben bütün arkadaşlarımın nereye giderlerse gitsinler şu sözleri tekrar etmelerini istiyorum. AK Parti iktidarı yoksulluk demektir. AK Parti iktidarı işsizlik demektir. AK Parti iktidarı pahalılık demektir. AK Parti iktidarı adaletsizlik demektir. AK Parti iktidarı tefecilere hizmet demektir. AK Parti iktidarı israf demektir.

 

Devletin arsalarını ve fabrikalarını sattılar. Türkiye'yi batağın içine soktular. Şimdi tefecilere teslim oldular ve borç para arıyorlar. İstanbul'da 1433 temizlik işçisi alınacak, bu kadroya 51 bin 467 kişi kuraya girdi. Aynı tablo Ankara'da da var. Orada da 40 temizlik işçisi var. 55 bin 538 kişi kuraya katılacak. AK Parti iktidarı, yoksulluk, işsizlik, pahalılık demektir. Bunu anlatmak bizim temel görevimizdir. Bu 55 bin 538'den 3042'si üniversite mezunu.

Özellikle AK Parti'ye oy veren annelere seslenmek isterim. Sen çocuğunu üniversiteye gönderiyorsun. Senden daha iyi bir hayatı olsun diye. Hangi anne çocuğunu üniversiteye temizlik yapsın diye gönderir? Senin üniversiteye giden çocuğunu temizlik işine mahkum edenlere oy verme kardeşim, oy verme."

 

Emeklilkte yaşa takılanlara destek veren Kılıçdaroğlu, "Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülürse 750 milyar lira açık olduğu söyleniyor. Bu rakam asla ve asla doğru değil. Yok öyle bir şey. 38 yaşında emeklilik lafının söylenmesinin arkasında sosyal güvenlik sisteminde sizin beklentilerinize uygun bir düzenlemenin yapılmasının önünü kesmek istiyorlar."

Ben vatandaşın hakkını savunuyorum

"Suriyelilere 35 milyar lira veriyorsun. Emekliye gelince... Bunu söyleyince de "Irkçılık yapıyorsun" diyor. Hayır efendim, ben vatandaşın hakkını savunuyorum. Sen de çift maaş alıyorsun. Özrü kabahatinden büyük bir politikacıyla karşı karşıyayız."