Kızılay ilk ders zili ile yine okullarda!

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette Kızılay'ın okullarda yapmayı planladığı çalışmalar hakkında istişarelerde de bulunuldu. Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek okul çalışmalarında Kızılay'a destek verebileceklerini ifade etti.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı'ya teşekkürlerini ileterek, "Sayın müdürümüzün ve eğitim camiamızın yeni eğitim ve öğretim yılını kutluyorum. Müdürümüzün bugüne kadar bize vermiş olduğu destekler için çok teşekkür ediyorum.

 

Yeni dönem çalışmalarımız için ilçemizde bulunan lise seviyesinde devlet ve özel okullarımızı ziyaret ediyoruz. İlk dersi zilinin çalması ile bizde okullarımızda çalışmalarımızı hızlandırdık.

 

Bu ziyaretlerde okul müdürlerimizden Kızılay okul başkanları talep ediyoruz. Bunu kağıt üzerinde bir isim olarak değil, aktif birer Kızılay gönüllüsü olmasını istiyoruz. 

 

Ayrıca müsait olan okullarımızda Kızılay odası kurmak istiyoruz. Kızılay olarak bu odanın tefrişatını yaparak gençlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Okuldaki gönüllülerimizin bu oda toplantı ve planlamalarını yapabilecek.

 

Kızılay olarak bu çocuklarımızı sosyal çalışmalara katarak, sorumluluk vererek topluma daha faydalı bireyle olarak yetiştirmek amacındayız. Gençlerimizle sahada sokakta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerekli destekleri birlikte vererek onların yardımlaşma duygusunu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.  Kriz ve ihtiyaç anında, pandemi sürecinde olduğu gibi her zaman hızlı bir şekilde sahaya inip birlikte çalışacağız." Dedi.