Konyalı küçük Ayşe derslerini daha iyi dinleyecek

Başkan Aydın’ın hediye ettiği FM işitme cihazı sayesinde artık küçük Ayşe, derslerini daha iyi dinleyecek. FM cihazını teslim alan küçük kızın annesi İlknur Kalay, “Bu cihaza çok ihtiyacımız vardı. Remzi Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

Eyüp Rami Yeni Mahalle’de ikamet eden Kalay ailesinin küçük kızı Ayşe Bensu’nun işitme sorunu vardı. Okula başlayacak olan Ayşe için ailesinin aldığı işitme cihazı sınıfında ders dinlemesi için yeterli değildi. Kullandığı işitme cihazı, çevredeki tüm sesleri ve gürültüyü algıladığı için, ders sırasında öğretmeninin anlattıklarını duyması zorlaşacaktı. Bu da okuldaki başarısını olumsuz yönde etkileyecekti. Küçük kızın bu sorununun çaresi ise, iki parçadan oluşan FM işitme cihazıydı. Bu cihazın mikrofon görevi gören parçası dersi anlatan öğretmeninde olacak, duymasını saylayan ikinci parçası ise Ayşe Bensu’nun kulağına takılacaktı. Küçük kızın ailesi pahalı olduğu ve maddi durumları imkan vermediği için bu cihazı alamadılar. Anne İlknur Kalay, bu durumun okula başlayacak kızının derslerini etkileyeceği için üzüntü içindeydi.

BAŞKAN AYDIN KÜÇÜK KIZA UMUT OLDU

Anne İlknur Kalay, Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği bir Ramazan etkinliğinde Başkan Remzi Aydın’ı görerek yanına gitti ve çocuğuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıyı anlattı. Başkan Aydın, gözyaşları içinde küçük kızının sorununu anlatan anneyi dinlediğinde hiç üzülmemesini söyleyerek gereken cihazı temin edecekleri sözünü verdi.

HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Bu arada Kalay ailesi yaklaşık 1 ay önce maddi sebeplerden dolayı Konya’nın Ereğli ilçesine taşınmak zorunda kaldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a ailenin Konya’ya taşındığı haberi verildiğinde “Ben söz verdim. Nereye gitmiş olurlarsa olsunlar bu cihaz ulaştırılacak” diyerek talimat verdi. Eyüp Belediyesi personeli de Konya’da aileye ulaşarak FM cihazını teslim etti.

Sevinç gözyaşları içerisinde cihazı teslim alan anne İlknur Kalay, “Şu anki sevincimi tarif edecek kelimeler bulamıyorum. 1,5 yaşında bu teşhis konulmuştu. Özel dersler alıyordu. Bu cihaza çok ihtiyacımız vardı. Remzi başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.