KPSS'de KOPYA VARMIŞ

KPSS'de kopya var denildi, yıllaca inkar edildi. Kopyalar şimdi yürürlüğe girdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Bakanlar Kurulu’nun ardından düzenlediği basın toplantısında, “2010 KPSS’de soruları çalarak memur olanlar ihraç edilecek.
  Soruşturma kapsamında gerçekten hakkıyla girmiş olanlara hiçbir şey olmayacak” dedi. Kurtulmuş, kamu ile ilişiği kesileceklere ilişkin sayı vermedi. HABERTÜRK, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın yürüttüğü soruşturmada, yeni bilgilere ulaştı.
  2010 yılı Genel Yetenek ve Genel Kültür sınav sonuçlarına dayanarak izleyen yıllarda 150 bin kişi memur oldu. 2010’da gerçekleştirilen KPSS’nin Eğitim Bilimleri Testi’nde kopya çekildiğini ortaya çıkaran Savcı’nın talimatıyla matematikçi ve ölçme değerlendirme uzmanı 7 kişilik akademisyen bilirkişi ekibi, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’ne giren adayları mercek altına aldı.

İlk etapta sınavda 90 ve üzeri net yapan 81 bin 706 kişi tespit edildi. Ardından bilirkişiler, 81 bin 706 kişinin cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını inceledi. İlk incelemede 10 bin 151 kişinin sınav sorularını önceden elde ettiği saptandı. İncelemeler devam etti ve sayı 13 bine ulaştı.

Kaynak: Milli Gazete