Küçükköy Esnaf Kefalet Mali Kongre Yaptı.

Kooperatif üyelerine mali hesap verdi.

Gaziosmanpaşa - Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Kongresini yaptı. Kongrede geçmiş yıl gelir gider hesapları görüşülerek ibra edildi.   Kongrede bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Erkan Kaya odanın yeni projesi ile ilgili olarak;

"Odamız Sultangazi Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi ile yaptığı iş birliği ile, işletmelerde çalışanların mesleki eğitimlerinin yapılması sağlanmaktadır.

Açılacak kurslar ve ilanlar ile her türlü planmama, uygulama ve organizasyon okul tarafından mevzuat hükümlerine göre hazırlanacak, odamıza bilgi verilecek odamızda üyelerini bilgilendirecektir.

Bilindiği gibi esnaf ve sanatkarlarımızın yanlarında çalışacakları çırakları mutlaka mesleki eğitim merkezine göndermeleri kanuni zorunluluktur. Ayrıca çırakların sosyal güvenlik kapsamına alınmadan devlet tarafından karşılandığından işyerlerine mesleki yükümlülük getirmemektedir.

Sonuç olarak bu protokol çerçevesinde çırakların kayıt altına alınmaları sizlerin menfatine olacaktır." Şeklinde bilgi verdi.