Kudüs Gerçeği Gaziosmanpaşa'da Ele Alındı

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, dünyada olduğu gibi Gaziosmanpaşa'da da büyük tepki gördü. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi, ABD'nin bu kararını protesto etmek ve Kudüs'e sahip çıkmak adına birçok etkinlik düzenledi.

Miracın Kadim Şehri Kudüs söyleşisine ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta " Kudüs Kadim medeniyetimizde merkezde olduğu gibi Dünyaya yön vermek isteyen şer odaklarının da merkezinde. Haklılığımızı en etkili biçimde anlatabilmek için planlanan bu büyük oyunu iyi okumak ve tüm yönleriyle gerçekleri anlayabilmek üzere kıymetli hocalarımızı ilçemizde görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Habertürk Tv'de yayınlanan Öteki Gündem programının sunucusu Cansu Canan Özgen moderatörlüğünde akademisyen Ramazan Kurtoğlu ve stratejist Abdullah Çiftçi'nin katılımlarıyla gerçekleştirilen söyleşide Kudüs'ün dini ve tarihi önemi gün yüzüne çıkarıldı.

Kudüs hakkında verilen bu kararın arkasında Yeni Dünya Düzeni ve Evangelistler olduğunu dile getiren Kurtoğlu, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurtoğlu "Dünya üzerindeki tarikat ve mezhepler Mehdi ve Hz. İsa'yı bekliyor. Dini ve siyasi politikaya göre İsrail Devleti Kurulacak (kuruldu), Dünya'nın dört bir bucağından museviler vaad edilmiş topraklara (Göreme, Antalya, Kıbrıs, İzmir) gelecektir. İşte bu bizi ilgilendiren kısmı. Kudüs'ü ilgilendiren kısmı da şu: İslami terbiyesi Süleyman Tapınağı'nda alınacak, Üçüncü Süleyman Tapınağı yapılacak. Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs Sahra yıkılmadan da bu tapınak yapılamaz. İşte bu yüzden Kudüs hedef" dedi.

Mescid'i Aksa'nın sadece manevi olarak değil milli güvenliğimiz açısından da önemli olduğunu dile getiren Kurtoğlu: "Kudüs'ten Kıbrıs'a gelirseniz tapınaklara gelirsiniz, Tarsus'a giderseniz Katolik inancının kurucusunun evine gelirsiniz. Yani Kudüs'ün arkasında dini ve siyasi ideolojiler vardır. Zaten Trump'un yardımcısı da bir evangalisttir" dedi.

Stratejist Abdullah Çiftçi ise Kudüs dünyanın kalbidir diyerek şehrin önemine vurgu yaptı. Çiftçi: "21. yy'da yeni dünya düzenine geçiliyor. Trump'un arkasında da evangelistler vardır. Türkiye'de ve İslam dünyasında gerçekleştirilen Arap Baharı, Gezi Olayları, Fetö gibi belaların neden başımızda olduğunu anlamamız için öncelikle Batı'nın güçlerini tanımamız lazım" dedi.

 21. yy'ın dijital dünya, tüm ürünleri ise şeytani aklın ürünü olduğunu dile getiren Çiftçi: "Bitcoin denen dijital paralar, Robot insanlar vs. bunlar hep yeni dünya düzenine birer hazırlıktır. Çünkü dijital dünya üzerinden yönetileceğiz. Bunu da finansın merkezi küreselciler yapıyor" dedi.

İslam ülkeleri üzerinde dönen tüm oyunların İslam'ı çökertme davranışı olduğunu dile getiren Çiftçi:  "Baktığımızda Yahudiler ve Hristiyanların peygamber olarak adlandırdıkları kişilerin bir mezarı yok. Sadece Müslümanların peygamberi Hz. Muhammed'in mezarı var. Onu da yok etmeye çalışarak İslam'ı peygambersizleştirmeye çalışıyorlar ve Kudüs merkezli tek dünya düzeni kurmaya çalışıyorlar" dedi.