Kurban Yakalama Timi Göreve Hazır

İlçe halkına her alanda farklı hizmetler sunan Gaziosmanpaşa Belediyesi, kurban bayramına sayılı günler kala 'Kurban Yakalama Timi' kurdu. Aralarında veteriner hekimlerin de bulunduğu tim, bayram boyunca gerçekleşebilecek boğa kaçışlarında boğalara müdahale ederek yakalayacak.  

 

"Kurban yakalama timlerimiz var"

 

     Kurban bayramında vatandaşların kurbanlıklarla ilgili sorun yaşamaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘’Hayvan satışı yapılan yerlerde de hayvan kurtarma timlerimiz var. Tamamen teknolojiyle donatılmış. Arkadaşlarımız hazır bekleyecekler. Kaçan kurban vakalarında vatandaşlarımız belediyemizin 444 0 467 numaralı çağrı merkezini arayarak adres bilgisi verecekler. Kurban Yakalama Timinde görevli arkadaşlarımız da en hızlı şekilde olaya müdahale edecekler’’ dedi.

 

  Kurban yakalama timinde görevli alan Kemal Bilginay ise, “Bize kaçan boğalar hakkında ihbar geliyor. Bizler de ihbarı değerlendirerek gidiyoruz. Kaçan boğayı önce iple yakalamaya çalışıyoruz, yakalayamazsak sakinleştirici iğnelerimiz var, hayvanlara zarar vermeden bu yöntemle kaçan kurbanlıkları yakalıyoruz” dedi.