Kurbanlıklar Elde Kaldı.

Mahalleyi rahatsız eden yerden mahallelide kurban almadı.

 

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar temiz, hijyenik kurban pazarlarını tercih etti. Hal böyle olunca mahalle ortalarında açılan kurban pazarlarına rağbet olmadı. Mahalleyi günlerce kokuya boğan ve vatandaşların tepki göstermesine rağmen belediyelerin müdahale etmediği derme-çatma alanlardaki kurbanlıklar elde kaldı.

 

Şikâyetlerinin dikkate alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, kurbanlıklarını da bu alanlardan almayınca satıcıların kurbanlıkları elde kaldı.

 

Vatandaşlar kurban satış alanlarının mahalle ortasında kurulmasının İstanbul gibi bir şehre yakışmadığını dile getirdiler. Bu alanların mahalleyi de rahatsız ederek, kul hakkına girildiği ifade ediliyor.

 

Yerleşim alanı dışında birçok boş alan bulunduğunu belirten vatandaşlar, bu alanlarda modern kurban satış ve kesim alanları oluşturulabileceğini ifade ediyorlar.

 

Vatandaşlar kurbanlıkların satış ve kesiminin aynı yerde, hijyenik bir ortamda yapılmasını istiyor. Kesim için başka yerlere taşımak istemiyor. Bu nedenle derme çatma satış yerlerine de yanaşmıyorlar.