Lise Son Sınıf Öğrencileri, Kefken Gençlik Kampı İle Moral Depoladı

Yeteneklerini geliştirme fırsatı bulan gençler, öğrendikleri becerileri, düzenlenen veda gecesinde sergiledi.

 

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin donanımlı bireyler olarak yetişmesi için her alanda eğitim ve kültür etkinlikleri düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu yıl da lise son sınıf öğrencilerini Kefken Gençlik Kampı’nda bir araya getirdi. 600 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Kefken Gençlik Kampında gençler hem tatil yaptı hem de uzman eğitmenlerden aldıkları eğitimlerle yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu.

 

KEFKEN GENÇLİK KAMPI’NDA GENÇLER, KÜLTÜREL, SANATSAL VE SPORTİF ETKLİNLİKLERLE DOLU KEYİFLİ BİR HAFTA GEÇİRDİ

Gençlik Kampı, 2 hafta boyunca İzmit’in Kandıra ilçesine bağlı Kefken Köyü’nde, denizin ve ormanın birleştiği, mavi ve yeşilin bütün tonlarının görüldüğü doğa harikası bir bölgede yar aldı. Alternatif bir eğitim modeli olan kampta öğrenmenin en eğlenceli deneyimini yaşayan öğrenciler, hem sınav stresini attı hem de kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı buldu.

 

Kız ve Erkek öğrencilerin ayrı ayrı katıldığı Kefken Gençlik Kampı’nda tüm öğrenciler, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme, koro, tiyatro, resim, modern halk dansları ve değerler eğitimi branşlarında eğitim aldı ve yeteneklerini keşfederek geliştirme imkânına kavuştu. Sanat, spor, müzik ve yeni dostlarla keyifli bir hafta geçiren gençler, deniz, güneş ve açık havadan da bol bol faydalandı.

 

Dolu dolu ve verimli 2 hafta geçiren gençler, kamp sonunda öğrendikleri becerileri ailelerinin katılımıyla düzenlenen veda gecesinde sergiledi. Programa, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı.

 

“GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇMAK VE ONLARA ÜNİVERSİTE YOLUNDA ÖZGÜVEN AŞILAMAK AMACIYLA KEFKEN GENÇLİK KAMPINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Öğrencilerin hünerlerini sergilediği programda konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, gençlerin başarılarını gördükçe gurur duyduğunu dile getirdi. Kısa sürede aldıkları eğitimi profesyonel bir şekilde sergilediklerini dile getiren Başkan Usta, “Sizlerle bir arada bulunmak çok gurur verici. Büyük bir ailenin fertleri olarak bir aradayız. Bu kadar kısa sürede aldığınız eğitimi profesyonel bir şekilde sergilediğiniz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum. Bizim çabamız, gayretimiz önce çocuklarımızın istikbalini sağlamak, onların güzel imkânlarla hayata adım atmalarını sağlayabilmek. Biz, gençlerimizin geleceği bizimkinden çok daha iyi olsun diye, geleceğin sahibi olan bugünün gençlerini, bu ülkeyi daha iyi bir noktaya taşımalarına vesile olalım diye ilkokuldan üniversiteye kadar her bir ferdimize destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimizin ufkunu açmak, birbirlerine örnek olacak bir iradeyi ortaya koyabilmek ve onlara üniversite yolunda özgüven sunabilmek adına Kefken Gençlik Kampını gerçekleştirdik” dedi.

 

“BİZ ÜLKEMİZİ GÜVENDİĞİMİZ, SEVDİĞİMİZ GENÇLERE EMANET EDİYORUZ”

Kültür, sanat ve sporun ülkemiz için önemine değinen Başkan Usta, “Gençlerimizin sosyal yaşamını geliştiren, eğitimine katkı sunan etkinlikleri, eğitim programlarını sunmaya devam edeceğiz. Yaşamımız boyunca nasıl ki bir ağacı suladığın zaman yaprakları yeşeriyor, meyve veriyorsa bir insan için de ihtiyaç duyulan kültür, sanat, spor ve değerleriyle ilgili hususların ihtiyaç olduğunu düşünerek ecdadımızdan gelen değerleri geleceğe taşımak zorundayız. Kültürün, sanatın hayatımızın her aşamasında var olabileceğinin bilinmesi, bununla ilgili ihtiyaçların karşılanması anlamında eğitim ve mekân ihtiyacını karşılayarak gençlerimizin donanımlı olarak yetişmesini sağlıyoruz. Bizim gençlere ihtiyacımız var, biz gençlerimizi seviyoruz ve ülkemizi güvendiğimiz, sevdiğimiz kişilere emanet ediyoruz. Size sunduğumuz tüm bu fırsatları çok iyi değerlendirdiğinizi bugün bir kez daha gördüm ve gurur duydum. Bu yüzden size teşekkür ediyorum” dedi.