Lise Son Sınıf Öğrencileri Kefken Kampıyla Moral Depolayacak

Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmesi için her alanda eğitim ve kültür gezisi düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte lise son sınıf öğrencilerine yönelik Kefken Gençlik Kampı düzenliyor.

 

2 Temmuz – 15 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Gençlik Kampı, İzmit’in Kandıra ilçesine bağlı Kefken Köyü’nde denizin ve ormanın birleştiği, mavi ve yeşilin bütün tonlarının görüldüğü doğa harikası bir bölgede yar alıyor. Alternatif bir eğitim modeli olarak tasarlanan kampta, öğrencilerin kişisel gelişimlerine, nitelikli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

Sosyal öğrenmeyi barındıran kampa 2 Temmuz ile 8 Temmuz tarihleri arasında Kız Grubu öğrenciler, 9 Temmuz-15 Temmuz tarihleri arasında ise Erkek Grubu öğrenciler katılacak. Kefken Gençlik Kampı’na katılmak isteyen gençler, 15 Haziran 2018 tarihine kadar Beyaz Masa birimine başvuru yapabilecek.

 

GENÇLER, KÜLTÜREL, SANATSAL VE SPORTİF ETKLİNLİKLERLE, DOLU DOLU BİR HAFTA GEÇİRECEK

Eğitim-öğretim hayatı boyunca yoğun şekilde ders çalışan öğrencilerin stres atabilecekleri bu kampta tiyatro, müzik, resim, modern halk dansları, halk oyunları ve dünya danslarından oluşan sanatsal etkinlikler, futbol, voleybol, geleneksel çocuk oyunları, basketbol, yüzme, badminton, masa tenisi ve satrançtan oluşan sportif etkinlikler, kamp içinde gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi için orman içi minyatür oyun alanları, yüzme havuzu ve amfi tiyatro yer almaktadır.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kefken Gençlik Kampı’na katılan öğrenciler, sanatla, sporla, müzikle ve yeni dostlarla keyifli bir hafta geçirerek denizden, güneşten ve açık havadan bol bol faydalanacak. Ayrıca kampta olası bir sağlık problemi için de tedbirler alınarak bir uzman hekim ve bir hemşire 24 saat görev yapacak.

Dolu dolu ve verimli bir hafta geçirecek olan gençler, kampta aldıkları eğitimin ardından öğrendikleri becerileri, ailelerinin katılımıyla düzenlenecek veda gecesinde sergileyecek.