Mahmut Yeter: Belediyecilik Tecrübe İster

Gaziosmanpaşa'da belediye başkan yardımcılığı, Gaziosmanpaşa ve İBB meclis üyelikleri görevlerinde bulunan Mahmut Yeter,  belediyecilikte kazandığı tecrübeleri başkan olarak Gaziosmanpaşa'da daha fazla kazanım sağlamak için kullanacağını ifade etti.

 

Küçükköy doğumlu olan Mahmut Yeter, Gaziosmanpaşa'da yetişmiş, Gaziosmanpaşa'da siyasete başlamış ve Gaziosmanpaşa'ya faydalı olmak için yola çıkmış bir isim.

 

Mahmut Yeter ile aday adaylığı ve süreçle ilgili kısa bir ropörtaj yaptık. İşte o ropörtajdaki sorular ve cevaplar:

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığına 2014 seçimlerinde neden başvurmadınız?

Öncelikle zamanın ruhu kavramına inanırım. Bugünün şartları 2014 den çok farklı. Ülkemiz  bir askeri darbe ve  birden fazla ekonomik darbeye maruz kaldı. Çok şükür liderimizin ve halkımızın feraseti ile bu badirelerden alnımızın akıyla çıktık. Biliyorsunuz siyaset ekip işidir. 2014 yılında büyüklerimizle yaptığımız istişare neticesinde adaylık başvurusunda bulunmadık.

 

Bugün neye güvenerek aday adayı oldunuz? Bir yerlerden ışık aldınız mı?
Benim aday adaylığı kararım tabii ki belli bir istişare neticesinde oldu. Ancak siyaset risk almayı da gerektirir. Işık falan buna ihtiyaç duymadım. Doğru zamanın bu olduğuna inanıyorum. En çok güvendiğim nokta ise, görev yaptığım süreç içersinde  belediyecilikte kazandığım tecrübedir.

 

Belediyecilik tecrübe işidir diyorsunuz, bunu biraz açar mısınız?
Onun üzerinde kardeşimiz aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bizde kardeşlik hukuku geçerlidir. Hepsini arayarak hayırlı olsun temennisinde bulundum. Bu bir yarış aday adaylığı sürecinde hepimiz rakibiz ancak partimiz yapılacak değerlendirme ve istişare neticesinde kimi aday olarak belirlerse tüm arkadaşlarımız adayımızın etrafında birleşir ve kampanyasına destek verir.


Belediyeciliğe gelince; ben Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde İBB'de mühendis olarak göreve başladım ve 22 yıllık belediyeci olarak belediyenin her kademesinde çalıştım. Tüm adaylarımızın tecrübesi değerlidir ancak belediyecilik çok farklı bir alandır. Ben teşkilatımızın ve halkımızın bu ayrımı yapacağına güveniyorum.

Özellikle adaylarımızın kentsel dönüşüm problemini nasıl çözebileceğini teşkilatımıza ve halkımıza çok iyi açıklaması gerekiyor. Bu sebeple tecrübe çok önemli diyorum.


Çalışma ekibiniz var mı?
Ben bu yola çıkarken tabii ki yalnız değilim. Şu anda ekibimizde  teknik donanıma sahip 10 tane tecrübeli kardeşim var. Ayrıca  15 kişilik genç bir ekibimiz daha var. Bu bir ekip çalışmasıdır. Başkan olduktan sonra ekibimiz belediye yönetimi ve teşkilatımız olacaktır.

 

Gaziosmanpaşa halkına mesajınız varmı?
Gaziosmanpaşa 15 yıldır Ak Parti belediyeciliğini yaşıyor. Çok yol kat ettik. Ancak 2019-2024 bizim çağ atlayacağımız altın yıllar olacak. Ekibimizle birlikte buna canı gönülden inanıyoruz ve halkımızın da inanmasını istiyoruz.