Mali Müşavirler Odası'nda 2016'da Seçim Var

Bu seçim diğer seçimlerden farklı olacak. Odanın kurulduğu günden bugüne kadar Başkanlık görevini yürüten Yahya ARIKAN Bu seçime katılamayacak. Bu nedenle bu seçim diğerlerinden çok önemli.

            Bu konuda Gazetemize açıklamada bulunan Mail Müşavir Kerem AKPINAR, “bu seçimde siyasi düşüncelerden ziyade fikirlerin, projelerin yarışması gerekir. Ancak bu güne kadar maalesef bu konuda herhangi bir çalışma olmamış, her grup sadece odanın yönetim kurullarını ele geçirmenin hesabını yapmıştır. Bununda zararını meslektaşlar görmüştür. Mesleğin gelişmesi engellenmiş, meslek mensupları angaryalarla uğraşmak zorunda kalmıştır.

Bu nedenle benim bazı çalışmalarım ve projelerim vardır. İsteyen herkese bu düşüncelerimi aktarmaya hazırım. Bunlardan bir tanesi Meslektaşların en önemli problemi, Mükelleflerin sıkıntısı vekaletname meselesidir. Bu derhal kaldırılmalıdır. Çünkü vekaletnamedeki işlemler ve çalışan personel değişikliğinden dolayı vekaletname sürekli yeniden düzenlenmek zorunluluğu doğmaktadır.

            Bunun yerine OFİSKART adı altında bir kart öneriyorum. Bu kartla hem meslektaş hemde personel işlerini rahatlıkla SGK’da Vergi dairelerinde yürütebilir. Şöyle ki; Bu kart meslektaş adına olacak personel sayısına göre ek kart çıkartılabilir. Ayrılan personelin kartı iptal edilir. Yeni alınan personele kart çıkartılır. Odanın yeterli miktarda bütçesi bulunmaktadır. Her vergi dairesine veya SGK müdürlüğüne kart okuyucu monte edilir. Kart gösterilmesi halinde kartın kime ait olduğu okunur. Beyannameden o mükellefin mali müşaviri kim olduğu bellidir. Bu nedenle bu konuda başka izahata gerek yoktur. Bu iş maliyetsiz olarak rahatlıkla çözülür meslektaşa ek maliyeti olmaz. Örnek olarak bir akaryakıt firması ile anlaşılarak aynı kartla hem indirim alınır hemde meslektaş adına kart düzenlenmiş olur. Bunun içeriği geliştirilebilir veya detaylanabilir. Diğer projeleri başka platformlarda ve röportajlarda anlatmaya devam edeceğim”. Dedi.