Marmara Ereğlisi'ne iktidar eli değmesi lazım!

Marmara Ereğlisi merkezinde yosunlar ada oluşturuyor.

Gophaber keşif ekibi olarak uğradığımız, Tekirdağ'ın CHP'li Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden vatandaşlar şikayetçi. İlçede yollar bakımsız ve çukurlar var. Asfatlamalar yeterli değil. Mahalle aralarında çoğu yol toprak olarak duruyor.

İlçe merkezinde güzel olması gereken bir sahil var ama çürümüş yosun ve lağım kokusundan durulmuyor. Yosun birikintileri neredeyse bir ada oluşturacak hale gelmiş. Ereğli belediyesi biriken yosunları toplamakta yetersiz kalınca çürümeye başlıyor ve ilçeyi koku sarıyor. Ayrıca bazı kanalizasyon akıntıları sahilde birikmiş vaziyette görülebiliyor.

Buna rağmen ilçenin Yeni Çiftlik tarafında gittikçe doğal temizlik ortaya çıkıyor. Buralarda fazla yosun birikmesi olmuyor. Yeniçiflik ve Ereğli bölgesine hükümetin doğalgaz çalışmaıs var. Emlak ve arsa fiyatları şu anda oturmuş durumda ama doğalgaz çalışması bittiğinde fiyatların daha fazla yükselmesi söz konusu.

İlçede  E5 kenarına yeni belediye binası yapılıyor. İlçenin merkezinde bulunan belediye taşındığında, merkezdeki emlaklarda değer düşmesi olacak, esnafların işi azalacak. Değer artışı Yeni Çiftlik bölgesine doğru devam ediyor.