Mehmet Halil Hayta: Kadın ve ailelerimiz mutsuz!

Başka Sen Yok Kadın ve Aile Platformu Başkanı Aycan Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, Deva Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Halil Hayta ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

 

Başkan Mehmet Halil Hayta,  Aycan Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretleri dolayısı ile teşekkürlerini iletti. Ziyaret genel konular üzerinde sohbet şeklinde devam etti. Aycan Çelebi, platform olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Deva Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Halil Hayta ise burada yaptığı konuşmada, "Toplumumuzun temelini oluşturan aile yapımız son yıllarda giderek sıkıntılı bir sürece girmektedir. Ülkemizin bozulan ekonomik yapısı ile birlikte TUİK verilerine göre; son yıllarda toplumuzda yüzde 60'larda olan mutluluk oranı, yüzde 48'lere düşmüş durumda. Milletimiz artık giderek daha mutsuz bir hale geliyor.

Ayrıca son dönemde aile yapımızda da sıkıntılar oluşmaya başladı. Ülke olarak 2021 yılında son yılların en yüksek boşanma rakamına ulaştık. TUİK verilerine göre, 2001 yılında 91 bin olan boşanma rakamları 2021 yılında 174 bin oldu. Bu ülkemizde  milletimizin sosyo-ekonomik yapısınında bozulmaya başladığının en büyük işaretedir.

Artık kadınlarımız, ailelerimiz daha mutsuz bir yaşam sürmeye başladı. Deva Partisi olarak, milletimizin derdine derman olup mutsuzluktan kurtarmak istiyoruz." Dedi.