Mehmet Polat'a İBB'de yeni görev

Gaziosmanpaşalı Mehmet Polat İBB'de yeni göreve getirildi.

 

İBB'de yeni kadro oluşturma çalışmaları süren Ekrem İmamoğlu, güvendiği bazı isimleri İBB'nin şirket ve iştiraklerine yönetici olarak atamaya devam ediyor.

 

CHP Gaziosmanpaşa eski ilçe başkanlarından, Gaziosmanpaşa ve İBB eski meclis üyelerinden Mehmet Polat, Blediye başkan adaylığı ve milletvekili adaylıkları bulunan Mehmet Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından  İstanbul Güvenlik A. Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

 

CHP Gaziosmanpaşa eski ilçe başkanı Mehmet POLAT kimdir?

 

1956 yılında sivas’ta doğdu. İlk ve orta okulu malatyada, lise tahsilini istanbulda tamamladı.

Evli iki çocuk babasıdır.

1986 yılında SHP üyesi olarak siyasi hayatına olarak başladı. 1993 - 1995 -1998 yılları arasında ilçe başkanlığı yaptı.

1999 yılında yapılan genel seçimde milletvekili adayı oldu. 2002 – 2005 – 2007 – 2009 - 2012 – 2014 yılları arasında tekrar ilçe başkanlığı yaptı.

2004 yılında bahçeşehir belediye başkan adayı oldu. 2009 yılında yapılan yerel seçimde İstanbul büyükşehir belediye meclis üyesi seçildi. 2009 – 2013 yılları arasında büyükşehir  grup yöneticiliği yaptı.

Gaziosmanpaşa belediye meclisinde CHP grup başkanlığı yaptı. 

 Mehmet POLAT ilçe başkanlığı yaptığı dönemde yapılan haksız hukuksuz işlere başkaldırdı, çok ses getiren kent muhalefetini gerçekleştirdi. Haksız hukuksuz işleri yargıya taşıyarak başarılı olup durdurma ve iptal kararları aldırttı.

Durdurma kararı alınan yerler hala enkaz halinde beklemektedir. Yaptığı çalışmalarla ulusal basın ve ulusal tvde ses getirdi. Çalışmaları dört kitapta yer aldı. Siyaseti yüreği ile yapan halk insandır. Yaşadığı sorunları ve çözümleri bildiği Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP ilkelerine ve ülke yararına hizmet veren ilçe başkanı olarak çalışmalar yaptı.

2015 yılında yapılan genel seçimde milletvekili aday adayı oldu.